Koronavirüs

DSÖ uyardı: Avrupa'daki Koronavirüs vakalarında düşüş durdu

01 Temmuz 2021 12:53

Koronavirüs'ün ilk olarak Hindistan'da görülen varyantı (Delta) vaka sayılarında yeniden artışa yol açıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa'daki Koronavirüs vakalarında yükseliş tespit edildiğini duyurdu. 

Sputnik'te yer alan habere göre, DSÖ, Avrupa'daki Koronavirüs vaka sayısında 2 aydan uzun süredir devam eden düşüşün son bulduğunu, kurallara uyulmadığı taktirde yeni bir dalganın geleceği uyarısı yaptı.

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, geçen hafta vaka sayısının yüzde 10 arttığını açıkladı. Kluge bu artışta artan seyahat ve sosyal mesafe kurallarının gevşetilmesinin payı olduğuna dikkat çekti.

EURO2020 endişesi

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer da UEFA'nın EURO 2020 yarı final ve final maçlarındaki seyirci kararını eleştirdi.

Britanya'nın başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanacak karşılaşmalara 60 binin üzerinde biletli seyirci kabul etmenin, özellikle Delta varyantının yayılışı göz önünde bulundurulduğunda sorumsuzca bir hareket olduğunu söyleyen Seehofer, UEFA'nın belli ki ticari kaygıları ilk sıraya koyduğunu ama kendisi için insan sağlığının daha önde geldiğini belirtti.