Yaşam

Dönerde 'çamaşır suyu' iddiasına büfecilerden tepki: İftira atıp ekmeğimizle oynuyorlar

22 Ocak 2020 20:36

İstanbul Büfeciler Odası Başkanı Mustafa Şimşek, 'Bakteri üreten ürünlerin çamaşır suyuyla yıkanıp döner yapıldığı' iddiasına ilişkin "Çamaşır suyuyla et yıkandığı nerede görülmüş? İftira atarak ekmeğimizle oynamaya kimsenin hakkı yok. 'Siz yapmayın bizden alın' diyerek rant elde etmeye çalışıyorlar" dedi.

Uluslararası Döner Federasyonu Başkanı Mehmet Mercan, merdiven altı işletmecilerinin bakteri üreten ürünleri çamaşır suyuyla yıkayarak döner yaptıklarını iddia etmişti.

TIKLAYIN - Uluslararası Döner Federasyonu Başkanı: Bakteri üreten ürünleri çamaşır suyuyla yıkayıp döner yapıyorlar

RS FM'de Atilla Güner'le Akşam Postası programına katılan Mustafa Şimşek, söz konusu iddiaları yalanlarken, "İftira atıp ekmeğimizle oynuyorlar" dedi. Şimşek, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"55 yıldır bu işin içindeyim. Etin çamaşır suyuyla yıkandığını ne gördüm ne duydum. Burada amaç ‘Siz yapmayın bizden alın biz kazanalım'dır. Patates tarladan alınırsa 1 lira, araya aracılar girince 3,5 lira oluyor. 5 liralık döneri de araya aracılar koyup 10 liraya mı satalım? Biz kazanalım siz de bize hizmet edin diyorlar.

"Tarım İl Müdürlükleri her gün numune alıp denetim yaparlar"

"Tarım İl Müdürlükleri bu büfelerden her gün numune alıp denetim yaparlar. Sağlık Bakanlığı müsaade eder mi? İmalathanelerin hepsi denetleniyor. Hangi büfeye imalathaneye gitseniz dondurucuları vardır. Ben de iddia ediyorum benim üyelerimin hiçbirinin kalitesiz ya da zehirleyen döner sattığı iddiası asla doğru değildir. İftira demeyeceğim ama resmen öyle.

"Bu iddialarda amaç ranttır"

"Rapor olmadan, tahlil olmadan kişilerin ekmeğiyle oynamak olur mu? İstanbul'da bize bağlı 2 bine yakın büfe var. Bunların yarısı döner satar. Bu iddialarda amaç ranttır başka bir şey değildir. Kanun yasa derse ki siz döner yapmayacaksınız, döneri buradan alacaksınız o zaman boynumuz kıldan ince. Ama bir derneğin başındaki biri bunu söyleyemez. Yazıklar olsun diyorum. İnsanlar başkalarının ekmeğiyle oynayarak çıkar sağlamaya çalışmasın."