Ekonomi

Dolar yeni haftaya da hareketli başladı; 9,77 seviyesini gördü

24 Ekim 2021 23:26

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 ülkenin büyükelçilerini 'istenmeyen adam ilan edilmesi' talimatını verdiğini söylemesinin ardından Dolar/TL kuru Asya piyasalarındaki sığ işlemlerde 9,77 seviyesinin üzerini gördü. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) geçen hafta piyasa beklentilerinin üzerinde bir indirimle politika faizini yüzde 18'den yüzde 16'ya çekmişti. 

ABD, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç ve İsveç'ten on büyükelçi ortak bir bildiri yayımlayarak Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu.

Erdoğan, tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala ile ilgili açıklama yapan 10 büyükelçinin 'persona non grata' ilan edilmesi için talimat verdiğini belirtmişti. 

TIKLAYIN | Erdoğan'ın "10 büyükelçi" açıklaması dünya basınında: "Türk standartlarına göre bile delice"

TIKLAYIN | Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 10 büyükelçi yanıtı: Bu hareketlerinin sebebi mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabası

TIKLAYIN |  Erdoğan'dan, 10 büyükelçiye Osman Kavala tepkisi: "Bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz" dedim

TIKLAYIN - 10 büyükelçilikten Osman Kavala açıklaması: Derhal serbest bırakılsın