Magazin

Doğukan Manço'nun sesiyle Ahmet Güvenç'i dolandıranlar tutuklandı

27 Ağustos 2023 20:54

Doğukan Manço'nun sesini taklit ederek Ahmet Güvenç'i 2015'te bin lira dolandıran çete yakalandı. 

2015'te Doğukan Manço’nun sesini taklit eden dolandırıcı, Kurtalan Ekspres’in üyesi Ahmet Güvenç’i, sabit telefon hattından arayıp “Ağabey, ben Doğukan. Evden ayrıldım, acil paraya ihtiyacım var” dedi. Güvenç, Doğukan Manço sandığı dolandırıcıya bin lira gönderdi. Aynı dolandırıcı, bir süre sonra yine Doğukan Manço'nun sesini taklit ederek bir kez daha aradığı Ahmet Güvenç'ten Kurtalan Ekspres’in diğer üyesi Bahadır Akkuzu’nun telefonunu istedi.

Oysa Bahadır Akkuzu, 2009'da hayatını kaybetmişti ve Doğukan Manço'nun bunu bilmemesi mümkün değildi. Durumdan şüphelenen Ahmet Güvenç, cep telefonundan Manço'yu arayıp durumu bildirdi. Doğukan Manço, kendisinin aramadığını söyleyince dolandırıcılık olayı ortaya çıktı. Bunun üzerine Manço, savcılığa gidip şikâyetçi oldu.

Dolandırıcılar yakalandı

Ahmet Güvenç'i dolandıran çete, başka bir dolandırma girişiminde yakalanarak tutuklandı. Doğukan Manço, dolandırıcıların tutuklanması hakkında "Konudan haberim yok, daha önce böyle bir şey oldu. O dönemde yargıya intikal etmişti. Sonrasını bilmiyorum" dedi.