Gündem

Diyarbakır'da Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi 4 aydır ev hapsinde; iddianame henüz hazırlanmadı

Şimşek, diline ve kültürel değerlerine sahip çıkma konusunda kararlı olduğunu ve bu sürecin, toplumsal bir sorumluluk gereği olduğunu ifade etti

24 Eylül 2024 09:30

T24 Haber Merkezi

Diyarbakır'da, kafesinde Kürtçe hizmet vereceğini açıklamasının ardından ev hapsine alınan işletmeci dört aydır iddianame bekliyor.

Diyarbakır'da kafesinde Kürtçe hizmet vereceğini duyuran işletmeci Ramazan Şimşek, bu açıklamasının ardından ev hapsine alındı ve hakkındaki iddianame dört aydır hazırlanmadı. 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı'nda yapılan bu duyuru sonrası Şimşek, sosyal medyada linçe uğramış ve polis baskını ile gözaltına alınmıştı. Mahkeme, Şimşek'in ev hapsi cezasına karar vererek, ayağına elektronik kelepçe takılmasına karar verdi.

TIKLAYIN - Kürtçe hizmete elektronik kelepçe: Sözlerim çarpıtılarak hedef gösterildim

İddianame bekleniyor, süreç uzatılıyor

Amida Haber'den Zelal Sinayiç'in aktardığına göre, Şimşek, iddianamenin hazırlanmaması ve sürecin bilinçli olarak uzatıldığını ifade etti. Kendisi ve avukatları, bu sürecin normalden çok daha uzun sürdüğünü ve bu durumun cezalandırma yöntemi olarak kullanıldığını düşünüyor. Şimşek, hakkında herhangi bir suçlama olmamasına rağmen, toplumdan izole edilmiş şekilde ev hapsinde tutulduğunu ve bu durumun kendisi ve işletmesi için büyük zorluklar yarattığını belirtti.

Toplumsal ve kültürel etkiler

Şimşek ve yakınları, Kürt dilinin korunması ve kullanılmasının önemini vurgulayarak, bu davanın toplumda daha geniş bir kültürel ve sosyal etkileşimin parçası olduğunu söyledi. Şimşek, diline ve kültürel değerlerine sahip çıkma konusunda kararlı olduğunu ve bu sürecin, toplumsal bir sorumluluk gereği olduğunu ifade etti.


Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?