Gündem

Diyarbakır'da kayyıma karşı yapılan yürüyüşü polis ablukaya aldı

Fotoğraf: MA

09 Haziran 2024 21:36

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınıp yerine kayyım atanmasının ardından birçok kentte başlatılan 'kayyım nöbeti' sürüyor. Bugün Diyarbakır'da binlerce kişi belediyeye yürüdü ancak yürüyüşe polis müdahale etti.

Kayyımlara karşı Ofis’ten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önüne doğru yapılan yürüyüşe DEM Parti ve DBP öncülüğünde yapılan yürüyüşe DBP Eş Genel Başkanları Keskin Bayındır ve Çiğdem Kılıçgün Uçar da katıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın (MA) haberine göre "Kayyım defol" yazılı tişörtler giyen yürüyüşçülerin önü sık sık polis tarafından kesildi.

Polis daha sonra ablukaya alındığı yürüyüşçülere müdahale etti. Polis barikatını aşan kitle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne doğru yürüyüşe devam etti.

Belediye önünde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Erdoğan-Bahçeli kayyımlarına geçit vermeyeceğiz” dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar da “Haksızlığa asla boyun eğmeyen bir halkımız var. Buradayız bütün belediyelerimizin önünde bize ait olanı korumaya devam edeceğiz” diye konuştu.

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU'NUN ANALİZİ: 31 Mart ayarlı “kayyım” cezası: 10 yıllık dava, bir anda 19,5 yıl cezayla bitti

TIKLAYIN - Hakkari’de kayyıma gerekçe olan davanın savcısı, Bakanlığın ‘FETÖ firarisi’ listesinden çıktı

TIKLAYIN - Hakkari Belediye Başkanı Akış'a 24 saat avukat görüş yasağı, dosyaya kısıtlılık: "Soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilir"

TIKLAYIN - Hakkari’ye kayyım olarak atanan Vali Ali Çelik: Soylu’dan sonra Hakkari’ye atandı, 31 Mart’tan sonraki ilk kayyım oldu

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması tepki çekti: "Tamamen antidemokratik bir uygulama; bu yanlıştan bir an önce vazgeçin!"

TIKLAYIN - Özgür Özel'den kayyım tepkisi: Yaşananlar, Hakkari halkının iradesini yok saymaktır, kayyım anlayışının karşısındayız!

TIKLAYIN - Ahmet Türk'ten Özgür Özel'in kayyım açıklamasına: Demokrasi ve halk iradesine saygının önemi açısından değerlidir

TIKLAYIN - CHP'den Hakkari Belediyesi'ne kayyım kararına ilk tepki: Erdoğan'ın "normalleşme" söylemi, bakanlar eliyle baltalanıyor

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne polis baskını; Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, gözaltına alındı

TIKLAYIN - Bakanlık duyurdu, Hakkâri Belediyesi'ne kayyım atandı

TIKLAYIN - Hakkari yerel seçim sonuçları

TIKLAYIN - Kayyım bilançosu: Diyarbakır’da taşınmazlar 290 milyon TL'ye resmi kurumlara devredildi