Gündem

Diyanet İşleri Başkanlığı Erbaş: Deprem bölgesinde evlerine giremeyen vatandaşlar il müftülüklerimiz ve uygun olan camilerimizde diledikleri kadar kalabilir

06 Şubat 2023 08:53

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından deprem bölgesindeki vatandaşların arzu ettikleri halinde il müftülükleri ve uygun olan camilerde kalabileceklerini duyurdu.

Sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle binaların yıkıldığı, can ve mal kaybının yaşandığı bilgileri geliyor.

Erbaş’ın söz konusu depremle ilgili açıklaması şöyle:

"Kahramanmaraş Pazarcık merkezde meydana gelen ve birçok çevre ilde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak ekiplerimizle deprem bölgesinde milletimizin yanında olacağız.

Deprem bölgesinde evlerine giremeyen tüm vatandaşlarımız, arzu etmeleri halinde il müftülüklerimiz ve din görevlilerimizin rehberliğinde uygun olan camilerimizde diledikleri kadar kalabilirler."


TIKLAYIN - Kahramanmaraş'ta sabaha karşı 7,7 büyüklüğünde deprem | Can sayısı artıyor; uluslararası yardım çağrısı yapıldı!

TIKLAYIN - Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem | Dakika dakika gelişmeler

TIKLAYIN - Kahramanmaraş'ta 7,7 büyüklüğünde deprem; 4. seviye alarma geçildi