Gündem

Özgeçmişinde “iyi derecede Arapça bildiği” yazan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Arapça soruya Türkçe çeviri istedi

Erbaş, Irak ziyaretinde Erdoğan'a eşlik etti

23 Nisan 2024 06:58

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak ziyaretinde yanında bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Rûdaw muhabirinin Arapça sorusunu Türkçe'ye çevirtti. O anlar gündem oldu. Erbaş'ın Diyanet'in resmi sitesinde yer alan özgeçmişinde ise iyi derecede Arapça ve Fransızca bildiği yazıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak ziyareti kapsamında Bağdat'ta bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Serkan Kayalar, TİKA tarafından restore edilen Abdulkadir Geylani Külliyesi ve İmam-ı Azam Külliyesi’ni ziyaret etti.

Bağdat'ta bulunan Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rûdaw muhabirinin Selahaddin-i Eyyubi ve Şeyh Abdulkadir Geylani gibi Kürt şahsiyetlerin İslam'a hizmetleri hakkındaki sorusunu Türkçe'ye çevirtti. O anlar gündem oldu.

Ali Erbaş’ın Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sitesindeki özgeçmişinde “İyi derecede Arapça ve Fransızca bilmektedir” ifadeleri yer alıyor.


TIKLAYIN - Türkiye-Irak ilişkilerinde yeni dönem: Kalkınma Yolu Anlaşması imzalandı

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başkanı Sudani'den ortak açıklama: "Irak topraklarından başka bir ülkeye saldırı düzenlenmesine izin veremeyiz"

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmî temaslarda bulunmak üzere Irak'ın başkenti Bağdat'ta

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bağdat'ın ardından Erbil'e gitmesi bekleniyor: IKBY Başkanı Neçirvan Barzani, "tarihi ziyaret" dedi