Gündem

Diyanet'in elinde Şanlıurfa’da kaç medrese olduğuna ilişkin "bilgi yok"

17 Eylül 2023 08:14

Şanlıurfa’da 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak, Menzil cemaatine ait Semerkand Vakfı’nın denetimindeki “medrese”nin yanındaki ahırda asılı olarak ölü bulunması bir kez daha Kuran kursu ve medrelerin denetimini gündeme getirdi.

Cumhuriyet gazetesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden Diyanet İşleri Başkanlığı’na “Şanlıurfa’da kaç Kuran kursu vardır? Bu Kuran kurslarının kaçı denetlenmiştir/denetimini kim yapmaktadır? Bu Kuran kurslarında tarikat ve cemaatlerin hâkimiyeti var mıdır? Şanlıurfa’da kaç Medrese vardır? Bu medreselerin kaçı denetlenmiştir/denetimini kim yapmaktadır? Bu medreselerde tarikat ve cemaatlerin hâkimiyeti var mıdır? Medrese açmak yasal mıdır?” sorusunu yöneltti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verilen yanıtta, “Söz konusu talebiniz ‘Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 7. maddesi uyarınca değerlendirmeye alınamamıştır. Bilgilerinize sunarız” denildi.

Söz konusu 7. maddede “Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelere ilişkin olmalıdır” ifadesi bulunuyor.

TIKLAYIN - 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak'ın ölümü | Medrese kapatıldı, eğitmen gözaltında

TIKLAYIN - Zorla gönderildiği medresenin yakınında ölü bulunan 12 yaşındaki Abdülbaki Dadak'ın babası: Yapacak bir şey yok

TIKLAYIN - 12 yaşındaki Abdülbaki ahırda asılı bulundu, soruşturma başlatıldı

TIKLAYIN - 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak'ın dayısı konuştu: Sabah namazını kılmış, sonrası yok...

TIKLAYIN - Candan Yıldız'ın yazısı: Enes Kara'yı unuttuk; medrese öğrencisi 12 yaşındaki Abdülbaki'nin ölümü de unutulacak mı?