Sosyal Güvenlik

DİSK: Kıdem tazminatımıza ve emeklilik hakkımıza sahip çıkmak için 15 Haziran'da Kartal'dayız!

15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 49. yılında işçiler kıdem tazminatı ve emeklilik başta olmak üzere haklarına sahip çıkmak için meydanlarda olacak

14 Haziran 2019 14:52

15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 49. yılında, DİSK'in etkinlikleriyle ilgili olarak DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun basın açıklaması yaptı. Açıklamada 15-16 Haziran 1970'te DİSK'e ve sendikal haklarına sahip çıkan işçilerin bugün de kıdem tazminatı ve emeklilik başta olmak üzere haklarına sahip çıkma iradesini meydanlarda gösterecekleri belirtildi.

İstanbul'da 15 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 17:00'da Kartal Tren İstasyonu yanında buluşacak olan işçiler saat 17:30'da Kartal Meydanına yürüyecekler. Çok sayıda emek ve meslek örgütü, demokratik kitle örgütü ve siyasi parti de mitinge katılacak.

Saat 18:00'da başlayacak olan mitingde DİSK Korosu ve Gökhan Birben de sahne alacak.

Mitinge sadece İstanbul'dan değil başta Ankara ve İzmir Aliağa olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından işçiler katılacak

Açıklamada, krizin etkisi artarken işçilerin haklarının ciddi tehdit altında olduğu ve işsizliğin Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdığı belirtildi. Ülkeyi yönetenlerin halkın bu acil sorunlarına uzak olduğu ve krizin faturasının emekçilere kesileceğinin altı çizilerek işçilere ve halka daha fazla yük getirecek önlem paketi için 23 Haziran'daki seçimin beklendiği ifade edildi.

Açıklamanın bir kısmı şu şekilde:

İşçi haklarına yönelik ciddi tehlikeler içeren "Dönüşüm Adımları” 10 Nisan 2019'da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından ilan edildi.

Peki bu tehlikeli planda neler var?

Kıdem tazminatımızın fona devredilmesi var;

Bireysel Emeklilik Sigortası'nın zorunlu hale getirilmesi var;

Verginin yükünün tabana, yani biz işçilere, emekçilere yıkılması var.

Yaklaşık yarım asır önce DİSK'in kapatılması girişimlerine karşı ayağa kalkan işçi sınıfı 15-16 Haziran 1970'te yaşamı durdurmuş, alanları doldurmuş, sendikalarına ve örgütlenme haklarına sahip çıkmış, işçiler haklarını direne direne savunmuştu.

İşçi sınıfı haklarına el uzatıldığında neler yapabileceğini bu şanlı direniş ile gösterdi. Dün sendikal hakları için ayağa kalkan işçi sınıfı, bugün de haklarına sahip çıkmak için birleşecek ve mücadele edecektir.

Kıdem tazminatı ve emeklilik hakkımız başta olmak üzere tüm haklarımız için birliğimizi pekiştirelim, mücadelemizi büyütelim!