Medya

Dışişleri ve İletişim Başkanlığı'ndan, gazeteci Paksoy'un Pensilvanya'da uğradığı saldırıya kınama

02 Haziran 2024 00:18

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde Fetullah Gülen'in yaşadığı çiftliğin yakınlarında çekim yapan CNN Türk ve Hürriyet Gazetesi'nin ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, canlı yayında saldırıya uğradı.

Dışişleri Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Paksoy için kınama mesajı yayımladı. 

Bakanlık açıklamasında, "CNN Türk TV kanalının Washington muhabiri Yunus Paksoy’un Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hakkında yaptığı yayın sırasında uğradığı saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırıyı gerçekleştiren ve azmettiren kişilerin hukuk önünde hesap vermeleri için ABD makamları nezdinde gerekli girişimler yapılmaktadır" denildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Paksoy'a geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Altun, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Gazetecilik mesleğini icra ederken bir FETÖ mensubu tarafından saldırıya uğrayan CNN Türk ve Hürriyet ABD Temsilcisi Yunus Paksoy'a en samimi geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Paksoy ile görüştüğünü bildiren Altun, "İlgili makamlarımızca bu meselenin takipçisi olacağımızdan ve bu alçakça saldırıya karışanların hak ettiği cezayı alması için ABD'li merciler nezdinde her türlü adımı atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" açıklamasında bulundu.