Politika

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli'den Netanyahu'ya tepki: Filistin halkına karşı işlenen tüm suçların sorumlusu İsrail hükümetidir

"İnsanlık vicdanı ve uluslararası hukuk, İsrailli yetkililerin hesap vermesini mutlaka sağlayacaktır"

10 Mart 2024 01:30

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail hükümetinin bazı üyelerinin ve Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Netanyahu için, "Suçlarını örtbas etmek için ülkemize saldırıyor" demişti.

Keçeli, İsrail hükümetinin bazı üyelerinin açıklamalarına ilişkin X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, İsrail'in, Uluslararası Adalet Divanı önünde soykırım suçlamasıyla yargılanan bir devlet olduğunu ve Gazze’deki Filistin halkına karşı işlenen tüm suçların sorumlusunun İsrail hükümeti olduğunu söyleyerek, şöyle dedi:

"İsrail Hükümetinin bazı üyelerinin açıklamaları hakkında: İsrail, Uluslararası Adalet Divanı önünde soykırım suçlamasıyla yargılanan bir devlettir ve Gazze’deki Filistin halkına karşı işlenen tüm suçların sorumlusu İsrail hükümetidir. İsrail Hükümeti üyelerinin, gündemi değiştirme amaçlı çabaları bu gerçeklerin üstünü örtemez. İnsanlık vicdanı ve uluslararası hukuk, İsrailli yetkililerin hesap vermesini mutlaka sağlayacaktır."

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bazı açıklamalar yapmıştı. Netanyahu, dün X hesabından yaptığı açıklamada, "Savaş hukukuna bağlı İsrail, terör örgütü Hamas'ın katillerini ve tecavüzcülerini destekleyen, Ermeni soykırımını inkar eden, kendi ülkesinde Kürtleri katleden, rejim muhaliflerini ve gazetecileri yücelten Erdoğan'dan ahlaki vaaz almayacaktır" demişti. 

TIKLAYIN - "İsrail, Hamas'ın katillerini destekleyen Erdoğan'dan vaaz almayacak" diyen Netanyahu'ya Altun'dan cevap: Suçlarını örtbas etmek için ülkemize saldırıyor