Politika

Dışişleri Bakanlığı: Filistin’de siyasi birliğin sağlanmasının önemi ve aciliyeti artmıştır

23 Temmuz 2024 18:17

T24 Haber Merkezi

Dışişleri Bakanlığı, Filistinli siyasi oluşumların Pekin'de bir araya gelerek milli birliğin sağlanmasına yönelik bir bildiri kabul etmelerinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'nın Filistinli siyasi oluşumların Pekin'de bir araya gelip bir bildiri kabul etmeleriyle ilgili yaptığı açıklamada "İsrail’in Gazze’deki saldırılarının tüm şiddetiyle devam ettiği, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te baskınların daha da yoğunlaştığı mevcut koşullarda, Filistin’de siyasi birliğin sağlanmasının önemi ve aciliyeti daha artmıştır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

"Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Hükumetinin daveti üçerine Filistinli siyasi oluşumların Pekin’de bir araya gelmelerinden ve milli birliğin sağlanmasına yönelik bir bildiri kabul etmelerinden memnuniyet duyuyoruz.

Filistinlilerarası uzlaşı sürecine ÇHC’nin katkılarını takdirle karşılıyoruz.

İsrail’in Gazze’deki saldırılarının tüm şiddetiyle devam ettiği, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te baskınların daha da yoğunlaştığı mevcut koşullarda, Filistin’de siyasi birliğin sağlanmasının önemi ve aciliyeti daha artmıştır.

Pekin’de kabul edilen bildiride kayıtlı adımların hayata geçirilmesi ve Filistin’de siyasi birliğin sağlanmasına yönelik uzun zamandır ülkemizin de katkılarıyla devam eden gayretlerin bir an evvel olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz."