Politika

Dışişleri Bakanı Fidan, Dubrovnik'te Hırvatistan, Bosna Hersek ve Arnavutluk dışişleri bakanlarıyla görüştü

Bakan Fidan'ın toplantı kapsamında Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman ve Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konakovic ile ayrı ayrı görüşmeler yaptığı belirtildi

29 Haziran 2024 14:51

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hırvatistan'ın Dubrovnik şehrinde düzenlenen Türkiye-Bosna Hersek-Hırvatistan Üçlü Danışma Mekanizması Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Hırvatistan, Bosna Hersek ve Arnavutluk dışişleri bakanlarıyla bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Bakan Fidan'ın Dubrovnik'te Türkiye-Bosna Hersek-Hırvatistan Üçlü Danışma Mekanizması Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldığı bildirildi.

Bakan Fidan'ın toplantı kapsamında Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman ve Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konakovic ile ayrı ayrı görüşmeler yaptığı belirtildi.

Bir başka paylaşımda ise Fidan'ın toplantı kapsamında Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı İgli Hasani ile de ikili görüşme yaptığı kaydedildi.

Bakan Fidan, toplantının ardından Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman ve Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Elmedin Konakovic ile Hırvatistan'ın Dubrovnik şehrindeki otelde düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Fidan, üç ülke arasındaki bağların geliştirilmesi ve bölgesel iş birliğinin daha da ileriye götürülmesi amacıyla verimli görüşmeler yaptıklarını dile getirerek Bosna Hersek ile Hırvatistan arasındaki yakın ilişkilerin Bosna Hersek ile bölgenin geri kalanında uzun süreli barış ve istikrar için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Toplantıda Bosna Hersek'teki son siyasi gelişmelerin yanı sıra bölgenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacağını umdukları ortak somut projeler de dahil olmak üzere çeşitli konuları ele aldıklarını kaydeden Fidan, "Bizim tutumumuz, Bosna'daki ve bölgedeki tüm taraflarca iyi bilinmektedir. Bosna Hersek'in toprak bütünlüğü, egemenliği ve siyasi birliğine yönelik sarsılmaz desteğimizi bir kez daha teyit ettim." ifadelerini kullandı.

Fidan, Bosna Hersek'te devam eden bölücü söylem ve eylemlerden duydukları endişeyi dile getirdiğini belirterek, ilerleyebilmek için uzlaşı ortamı oluşturulmasının önemli olduğunun altını çizdi.

Bakan Fidan, Bosna Hersek ve Hırvatistan'daki bağlantı ve altyapı projeleri konusuna da değindiklerini söyledi.

Bugün verimli görüş alışverişinde bulunmalarından memnuniyet duyduğunu dile getiren Fidan, Türkiye olarak bölgesel sahiplenme ve işbirliğini teşvik etmek amacıyla bu toplantıları daha düzenli şekilde gerçekleştirmeye hazır olduklarını vurguladı.