Politika

Dışişleri Bakanı Fidan, Almanya ve Hollanda dışişleri bakanları ile görüştü

Fidan'ın, ilerleyen saatlerde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesi bekleniyor

04 Nisan 2024 15:36

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı için gittiği Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Hollanda Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slot ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Fidan ile Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock ile terörizmle mücadele konuları ve savunma sanayii alanında iş birliğini görüştü. 

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre Dışişleri Bakanı Fidan'ın, ilerleyen saatlerde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesi bekleniyor. 

Dışişleri Bakanı Fidan, Hollanda Dışişleri Bakanı Slot ile görüştü (Fotoğraf: AA)
Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile de görüştü (Fotoğraf: AA)

Fidan'ın gündeminde terörle mücadele var

Diplomatik kaynakların bildirdiğine göre toplantıda genel caydırıcılık konuları, terörizmle mücadele, Ukrayna’daki gelişmeler, Temmuz'da yapılacak Washington Zirvesi’nin hazırlıkları, İsveç ve Finlandiya’nın üyeliklerinin ardından NATO'nun son durumu ve diğer bölgelerdeki stratejik gelişmelerin ele alınması öngörülüyordu. 

Kaynakların verdiği bilgiye göre Fidan'ın toplantıda NATO'nun terörizmle ortak mücadele etmesi gerektiğini ve bunun ittifakın görevlerinden biri olduğunu vurgulaması bekleniyordu. Fidan'ın bu doğrultuda müttefiklere Türkiye'nin PKK/PYD/YPG ile mücadelede Türkiye'nin beklentilerini aktaracağı ve "Bazı NATO üyelerinin bu terör örgütleriyle ortaklık ilişkisine girilmesinin kabul edilemez olduğunu" belirteceği bildirildi.