Politika

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşar Vekili Bass ile görüştü

Görüşme Ankara'da gerçekleşti

17 Eylül 2024 15:31

T24 Haber Merkezi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass ile Ankara'da görüştü. 

Görüşme, Dışişleri Bakanlığı'nın X hesabından yayımladı. Bakanlık tarafından X üzerinden yayımlanan mesajda Bakan Fidan'ın ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşar Vekili Bass'ı Ankara'da kabul ettiği yazıldı. 

Görüşmede, Suriye ile bağlantılı gelişmeler ele alındı, Suriye’deki güvenlik, siyasi, ekonomik ve insani durumun değerlendirmesi yapıldı. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Bölgede yükselen tansiyonun Suriye sahasına olumsuz yansımaları üzerinde durulurken, Suriye’deki ihtilafın çözümünde rol oynayabilecek aktörler arasındaki koordinasyonun muhafazasının gerekliliğine atıfta bulunuldu.

Dışişleri, Türkiye'nin Suriye özelinde ABD’den temel beklentisini "DEAŞ’la mücadele gerekçesiyle bölücü örgüte verilmekte olan desteğin kesilmesinin oluşturmaya devam ettiğini" kaydederken, yapılan görüşmede de bu yöndeki beklentinin dile getirildiği aktarıldı, "terör örgütüne verilen desteğin Suriye’nin yanı sıra bölge istikrar ve güvenliği açısından yarattığı uzun vadeli risklere dikkat çekildiği" aktarıldı.