Yaşam

Hastanede meslektaşını öldüren doktor tutuklandı

11 Ekim 2019 10:04

Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan Dr. Kaan Erol, meslektaşı Yavuz Sümter tarafından uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti. Sümter "tasarlayarak kasten adam öldürme" suçundan tutuklandı.

Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde asistan olarak görev yapan Dr. Yavuz Sümter. ile aynı hastanede çalışan Dr. Kaan Erol arasında saat 05.50 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Yavuz Sümter, Kaan Erol'u vücudunun çeşitli yerinden bıçakladı.

Ağır yaralanan Erol, buradaki ilk müdahalenin ardından Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kaan Erol, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Dr. Kaan Erol'un muayenesi sırasında vücudunda 40'a yakın bıçak yarası olduğu tespit edildi. Şüpheli Yavuz S. ise hastane polisi tarafından gözaltına alındı.

"Depresyon tanısı vardı"

Gazetemizi arayarak aynı hastanede çalıştığını belirten bir doktor, Yavuz S.'nin bir buçuk- iki aylık yeni başlamış asistan olduğunu belirttikten sonra "Kendisi daha önce istifa etti, majör depresyon tanısı var. Bildiğim kadarıyla psikiyatrist tarafından kendisine rapor da verildi. On gün dinlendi. Bizim arkadaşlar da ona geldiği zaman iş falan vermişti. Hepimizin yaşadığı şeyleri yaşamıştı. Normal bir asistanlık yaşıyordu" dedi.

"Acile uyurken girmiş"

Bu süreçte aralarında kavgalar olmuş olabileceğini belirten meslektaşı, Yavuz S.'nin dün veya ondan önceki gün istifa ettiğini söyledi. Aynı hastanede çalışan doktor, Yavuz S.'nin sabaha karşı acil doktor odasına Kaan Erol uyurken girdiğini ve saldırıyı gerçekleştirdiğini vurguladı.

Adliyeye sevk edildi

Meslektaşını yaklaşık 40 bıçak darbesiyle öldüren doktor adliyeye sevk edildi. Olayın ardından gözaltına alınan Yavuz S. emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli Yavuz S. emniyet çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.