Magazin

Dilan Polat'ın arkadaşı Engin Polat'a ateş püskürdü: Yazıklar olsun öyle kocaya

05 Kasım 2023 19:26

Tutuklanan Dilan Polat'ın arkadaşı Sevim Alan, Engin Polat hakkında "Dayadınız ilacı kadına, bitirdiniz hayatını. Yazıklar olsun öyle kocaya" yazdı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlamalarıyla ifade veren Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 12 şüpheli tutuklandı.

Dilan Polat’ın tutuklanma kararının ardından yakın arkadaşı Sevim Alan’ın Instagram hesabından yaptığı paylaşımda Engin Polat’ı suçlayarak ve tepki göstererek Dilan Polat’a ilaç verdiğini iddia etti.

Duvar'da yer alan habere göre, Alan paylaşımında, "Dayadınız ilacı kadına, bitirdiniz hayatını. Dünya sizin olsa ne olur, yaktınız güzelim Nilda'yı. Kızlar annelerinin kaderini yaşamamalıydı. Ticaretiniz batsın" yazdı. 

Alan başka bir paylaşımında ise, Dilan Polat ile yazışmalarının ekran görüntüsüne yer vererek Engin Polat'ı ve yakın çevresini suçladı.

TIKLAYIN -  Dilan Polat ve Engin Polat’ın tutuklanma gerekçesi: Avukatları milyonlarca liralık sahte faturayı itiraf etmiş

Öte yandan Cezaevine gönderilen Dilan Polat ve Engin Polat'ın avukatları Ahmet Gün'ün sorgusunda 300 milyon liralık sahte faturayı itiraf ettiği ortaya çıktı. 

DHA'da yer alan habere göre, savcılık tutuklama talebiyle hakimliğe gönderdiği sevk yazısında, şüpheli Ahmet Gün'ün tasfiye halindeki kendine ait 5 şirketten Dilan Polat'a ait firmaya gerçek bir mal alış ve satış olmadan değişik zamanlarda 98 milyon 657 bin, 25 milyon 337 bin lira, 20 milyon, 150 milyon ve 29 milyon lira sahte fatura düzenlediğini ifade etti.

Düzenlenen sahte faturaların MASAK analiz raporunda da tespit edildiğini belirten savcılık, “MASAK analiz raporu, toplanan deliller ve etkin pişman şüpheli ifadesi gibi tüm soruşturma evrakı içeriğinden şüphelilerin çıkar amaçlı suç örgütü faaliyeti kapsamında sahte fatura ve belgelerle gerçek bir işleme dayanmayan gelirlerini kurmuş oldukları çok sayıda şirket üzerinden işleme tabi tutarak; sonuç olarak MİLDA Gayrimenkul Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim şirketi üzerinden akladıkları MASAK raporuna göre 250 milyon olduğu anlaşılmakta" denildi.