Spor

Bahçeli'nin danışmanından Ali Koç'a destek: Rekabetin dostluk ve kardeşlik zemininden asla çıkarılmaması gerekir

19 Ağustos 2024 13:07

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin basın danışmanı ve Türkgün gazetesi başyazarı Yıldıray Çiçek, Göztepe-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar hakkında bir yazı kaleme aldı. Ali Koç'a saha içinde yapılan saldırıyı kınayan Çiçek, "Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri olan Fenerbahçe’nin Başkanı Ali Koç arkadan itilerek yüzüstü yere düşürülüyorsa, bu atmosferin iyi bir çizgide ilerlemediği anlaşılmaktadır. Ligin ilk haftalarında böyle açılış olduysa, bundan sonraki haftaları düşünmek dahi istemiyorum" dedi.

Trendyol Süper Lig’in 2. haftasında Fenerbahçe, Göztepe takımına konuk oldu. Göztepe-Fenerbahçe karşılaşması 2-2 berabere bitti.

İzmir'de gerçekleşen müsabakada, 50 gün hak mahrumiyeti cezası olan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sahaya girdi. Saha kenarından Koç ve ekibi polisler eşliğinde soyunma odasına doğru ilerlediği sırada kargaşa çıktı. Koç'a Göztepe tribünlerinden gelen yabancı madde isabet ettikten sonra tribünden akreditasyon kartlı Özkan sahaya girdi. Özkan, Koç'u iterek yere düşürdü. Koç, korumalar eşliğinde sahadan çıkarıldı.

Yaşananlarla ilgili görüşlerini aktaran Yıldıray Çiçek, Ali Koç'un ittirilerek yere düşürülmesiyle ilgili "Türkiye’nin en büyük kulüplerinden biri olan Fenerbahçe’nin Başkanı Ali Koç arkadan itilerek yüzüstü yere düşürülüyorsa, bu atmosferin iyi bir çizgide ilerlemediği anlaşılmaktadır. Ligin ilk haftalarında böyle açılış olduysa, bundan sonraki haftaları düşünmek dahi istemiyorum" dedi.

"Allah göstermesin, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a saha içinde daha farklı bir şiddet uygulanıp, çok üzücü sonuçlarla karşılaşsaydık bunun altından toplum olarak nasıl kalkacaktık?" diyen Yıldıray Çiçek, "Bugün, Ali Koç’un yaşadıklarını yarın bir başka Spor Kulübü Başkanı da yaşayabilir. O yüzden, sağduyu zeminini kimsenin terk etmemesi gerekiyor. Sağduyu bir terk edilirse, toplumdaki şiddet ve öfke sarmalı stadyumların tamamını sarar, oradan sokaklara sıçrar. Bunun acı faturası da zaten çok çeşitli dertleri olan Türk milletine çıkar" diye yazdı.

"Bozkurt’a sahip çıkması adına da ayrıca Ali Koç’u gecikmeli olarak tebrik ediyorum"

"Spordaki rekabetin dostluk ve kardeşlik zemininden asla çıkarılmaması gerekir. Sporun üzüntüsüne de sevincine de asla şiddet bulaştırılmamalıdır" diye Çiçek, şunları kaydetti:

"Sayın Ali Koç’un yaşadığı saldırıdan dolayı Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Ayrıca TFF seçimlerinde UEFA'nın Bozkurt işareti yaptığı için Merih Demiral'a verdiği cezaya dair “Türk tarihinin ve kültürünün bir sembolü olan sadece ülkemize değil, tüm Türklerin yaşadığı coğrafyada kullanılan hiç kimseyi hedef almayan hiçbir göndermesi bulunmayan bizim sadece kendimizi anlattığımız bir simge olan bir hareket yüzünden futbolcumuza ceza verilmesini kınıyoruz" konuşmasını yaparak milli sembolümüz Bozkurt’a sahip çıkması adına da ayrıca Ali Koç’u gecikmeli olarak tebrik ediyorum."

Yazının tamamı için tıklayın...

TIKLAYIN- Göztepe'den Ali Koç açıklaması: Maç devam ederken, taraftarımızı provoke edecek şekilde izinsiz giriş yapılması asla kabul edilemez

TIKLAYIN- Kulüpler Birliği'nden olaylı maçla ilgili açıklama: Tüm paydaşları sağduyuya davet ediyoruz

TIKLAYIN- Galatasaray'dan Göztepe-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili açıklama: Tesadüf değil

TIKLAYIN- TFF'den Ali Koç'a yapılan saldırı sonrası ilk açıklama

TIKLAYIN- Göztepe maçında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u iterek düşüren zanlıya ev hapsi

TIKLAYIN- Ali Koç'un "hak mahrumiyeti" cezası tartışma yaratmıştı; Fenerbahçe'den konuyla ilgili açıklama

TIKLAYIN-Göztepe maçında sahaya inen Ali Koç'a yabancı madde isabet etti; sahaya inen akreditasyonlu Fatih Özkan, Koç'u iterek yere düşürdü!

TIKLAYIN-Göztepe - Altay maçında "kasten öldürmeye teşebbüs" suçuna yardımdan yargılanmış: Koç'a fiziksel müdahalede bulunan Özkan gözaltına alındı

TIKLAYIN-Göztepe maçı sonrası Fenerbahçe TV ekranında tepki: Terörü lanetliyoruz!

TIKLAYIN - Mourinho, Ali Koç'un sahaya girmesi hakkında konuştu: Sahadaki hiçbir oyuncu ne olduğunu anlamadı

TIKLAYIN-İsmail Yüksek, Ali Koç'a yapılan saldırıya tepki gösterdi: Nedir bu düşmanlık!

TIKLAYIN- Ali Koç olaylı Göztepe maçında yere düştü, karışan saha gündem oldu: “Ali Koç, 90 günlük hak mahrumiyeti bitmeden nasıl stada giriyor?”

TIKLAYIN-Ali Koç sahaya girdi, bir görevlinin müdahalesiyle yere düştü, maç durdu: İşte kare kare yaşananlar

TIKLAYIN-Şekip Mosturoğlu, olaylı Göztepe maçını değerlendirdi: Fenerbahçe düşmanlarının topuyla tüfeğiyle saldırıya geçtiği organize bir eylem

TIKLAYIN-Fazıl Say’dan imalı Ali Koç paylaşımı: Fenerbahçemiz viski ve puro ikram eder

TIKLAYIN-Acun Ilıcalı, Ali Koç’un “sahaya inmesini” eleştirdi: Oraya girmesi yanlış