Politika

'Dersim Devrimci Güç Birliği'nin eş belediye başkan adayları belli oldu

Tunceli belediye başkan adayları Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir oldu

31 Ocak 2019 18:10

Halkların Demokratik Partisi’nin de yer aldığı ‘Dersim Devrimci Güç Birliği’nin eş belediye başkan adayları belli oldu. Güç birliğinin Tunceli belediye başkan adayları Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir oldu.

Emek Partisi (EMEP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Partizan’ın oluşturduğu “Dersim Devrimci Güç Birliği”nin belediye eş başkan adayları, bugün yapılan etkinlikle tanıtıldı. Etkinliğe HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, DBP, Demokratik Alevi Derneği, EMEP, ESP, Partizan ve TİP temsilcileri katıldı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Merkez Belediye Eşbaşkan Adayları Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir, Nazımiye adayları Rahime Kızılkan ve Özkan Aslan; Hozat adayları Nesimi Ataş ve İlknur Doğan, Ovacık adayları Serpil Argın ve Sinan Zenk, Akpazar adayları Orhan Çelebi ve Songül Doğan olarak belirlendi.

Toplantıda konuşan Temelli, 31 Mart seçimlerinde kayyım atanan belediyeleri geri alacaklarını söyledi.

Temelli, İstanbul, İzmir ve Adana’da büyükşehir belediye başkan adayı çıkarılmama kararına ilişkin olarak şöyle konuştu:

“Olanca gücümüzle faşizme karşı AKP-MHP blokuna karşı yan yana geleceğimizi söyledik. Şimdi bunun bütün bordrolu gazetecileri televizyonlara üşüşmüşler, sabahtan akşama kadar bizim ittifakımızı konuşuyorlar. Biz kimseyle pazarlık yapmadık, ittifak yapmadık. Biz Ankara kulislerinde zaman harcamadık. Biz bütün zamanımızı halkla beraber, sokaklarda, meydanlarda, iş yerlerinde demokrasi barış mücadelesi için harcadık. Bunu bilmeyenler her türlü kirli ittifak içinde yoğrulanlar, bizi de kendileri gibi bir parti sanıyorlar. Öyle olmadığımızı 24 Haziran’da o barajı onların başlarına nasıl yıktıysak 31 Mart’ta da kayyumları göndererek göstereceğiz.”