Kültür-Sanat

Derin Tutku | Ayşegül Dinçkök’le suyun 30 metre altından yeryüzüne çıkan bir sergi

“Her bir dakikada; 19 köpek balığının öldürülüyor, 1900 kadın şiddete maruz kalıyor, 15 ton plastik atık denizlere atılıyor ve plastik atıklardan dolayı dakikada 2 deniz kuşu ölüyor…”

20 Haziran 2022 19:03

T24 Kültür Sanat

 Fotoğraf sanatçıları Ayşegül Dinçkök ve Koray Erkaya’nın ortak projesi olarak hayata geçen ‘Deep Passion: Misunderstood / Rebirth’ fotoğraf kitabı 24 Haziran Cuma günü Zai Bodrum’da düzenlenecek kitap ve sergi lansmanı ile sanatseverlerle buluşuyor.

 Ayşegül Dinçkök’ün imzasını taşıyan kitabın tanıtımının yapılacağı gecede piyanist İklim Tamkan ve opera sanatçısı Senem Demircioğlu sahne alacak, oyuncu Dolunay Soysert de kitabı konuklara tanıtacak.

Zai Bodrum’da 25 Haziran – 8 Temmuz arasında ziyaretçilere açık olacak kitap sergisi ücretsiz olarak gezilebilecek.

Misunderstood: Köpek balıkları ve kadınların ortak yanları

Kitap satışından elde edilen gelirin bir kısmının Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) İzmir Kız Yurdu kampanyasına bağışlanacağı açıklanan projenin tanıtım bülteninde yer alan ifadeler şöyle:

 Dünya Serbest Dalış Şampiyonu Şahika Ercümen’in Ayşegül Dinçkök’ün objektifinden su altı fotoğraflarının yer verildiği kitap, “Misunderstood / Yanlış anlaşılmak” ve “Rebirth / Yeniden doğuş” olarak iki bölümden oluşuyor.

Ayşegül Dinçkök

Ayşegül Dinçkök ve Şahika Ercümen, kitabın Misunderstood bölümünde birbirlerine kayıtsız güvenen iki kadının zor koşullarda, suyun 30 metre altındaki dayanışmasına ve köpek balıkları ile uyum içinde varoluşuna dikkat çekiyor. Biri tüplü diğeri serbest şekilde dalan iki kadın, aslında doğru bir şekilde yaklaşıldığında her canlının birlikte var olabileceğine ve insanları yanlış anlaşılmaların verdiği zarardan dönmeye çağırıyor.

Rebirth: Geleceğe sahip çıkmak

 Kitabın Rebirth (yeniden doğuş) bölümünde şiddet, yasadışı avlanma, plastik atıklar, kirlilik, eşitsizlik gibi etkenlerin olduğu ve her geçen gün yaşanması zor dünyada tüm önlemlerin alındığı, canlıların dünya üzerinde tam bir harmoni içinde ortak yaşamlarını sürdürdüğü ve yeniden ‘deniz kızları’nın yaşamasına elverişli yaşam koşullarının oluştuğu gözler önüne seriliyor ve kitap insanları dünyamızın geleceğine sahip çıkmaya davet ediyor.

 Bu kitabı okuduğun her 1 dakikada... 

Okuyucunun kitabı incelediği her 1 dakikada 19 köpek balığının öldürüldüğü, 1900 kadının şiddete maruz kaldığı, 15 ton plastik atığın denizlere atıldığı ve plastik atıklardan dolayı dakikada 2 deniz kuşunun öldüğü vurgusu yapılıyor.