Kültür-Sanat

Depeche Mode'un klavyecisi Fletcher'ın ölüm nedeni açıklandı

Efsanevi grubun üyesi, 26 Mayıs'ta hayatını kaybetmişti

28 Haziran 2022 12:43

T24 Dış Haberler

Depeche Mode, grubun klavyecisi Andrew Fletcher'ın ölüm nedeninin aort diseksiyonu olduğunu; yani vücudundaki en büyük arter damarda yırtık meydana geldiğini bildirdi. 

Sosyal medya üzerinden bir açıklama yayımlayan Britanyalı müzik grubu, Fletcher'ın ailesinin ölüm nedeninin Depeche Mode hayranlarıyla paylaşılmasını istediğini belirtti. 

Açıklamada, "Fletcher, 26 Mayıs'ta evinde aort diseksiyonu geçirdi. Çok erken aramızdan ayrılmasına rağmen doğal sebeplerle hayatını kaybetti ve uzun süre acı çekmedi" denildi. 

Depeche Mode, Fletcher'ı anmak için yakınlarıyla birlikte ufak bir seremoni düzenlediklerini de bildirdi. 

1961 yılında Britanya'nın Nottingham kentinde doğan Fletcher, 1970'lerin sonunda Martin Gore ve Vince Clarke ile birlikte 'Composition of Sound' grubunu kurdu. Şarkıcı Dave Gahan'ın aralarına katılmasının ardından grup ismini Depeche Mode olarak değiştirdi ve Britanya'da listelere girmeye başladı. 80'lerin sonunda Clarke'ın gruptan ayrılmasıyla Gore, grubun ana şarkı yazarı haline geldi ve üçlünün arasına Alan Wilder katıldı. Hem müziği, hem de sözleri 'karanlıklaşan' grubun adını tüm dünya duymaya başladı. Depeche Mode; Enjoy The Silence, Personal Jesus ve Just Can’t Get Enough gibi birçok hite imza attı.

Fletcher, grubun tüm stüdyo albümlerinde yer aldı.