Yaşam

Denizli'de 4,3 büyüklüğünde deprem

İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı

04 Nisan 2019 18:16

Denizli'de, geçen 20 Mart'ta 5,5 büyüklüğündeki deprem ile sarsılan Acıpayam ilçesinde bugün de 4,3 büyüklüğünde bir sarsıntı oldu. Çevre ilçelerde de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bugün saat 18.01'de merkez üssü Denizli'nin Acıpayam ilçesi olan, Richter ölçeğine göre 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremde Acıpayam'daki Apa, Karahüyük, Uçarı ve Yeniköy mahallelerindeki bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştu, bacaları hasar gördü.

Yerin 7 kilometre derinliğindeki deprem, ilçede kısa süreli paniğe neden oldu.

Sarsıntı, Acıpayam ve çevre ilçelerde de hissedildi.

"Daha önceleri başımıza gelmeyen depreme artık alıştık"

20 Mart tarihinde meydana gelen depremde evi kullanılamaz hale gelen ve çadırda yaşayan İsmet Tekin, korku yaşadığını ifade ederek, "Daha önceki deprem nedeniyle evime giremiyorum. Duvarlarda büyük çatlaklar var. Çadırlarda uyuyoruz. Bugünkü sarsıntı da çok şiddetli oldu. Çadırın içinde bile sallandık. Daha önceleri başımıza gelmeyen depreme artık alıştık" dedi.

Çadırda yaşayan depremzedelerden Hasibe Yıldırım ise, depreme çadırda yakalandığını, sarsıntıyla birlikte bir gürültü oluştuğunu belirterek, yine bir evin yıkıldığını sanıp korktuğunu söyledi.