Politika

Deniz Zeyrek: Delegeler özgürce oy verirse Özgür Özel, asker gibi davranırlarsa Kılıçdaroğlu kazanır

"CHP'de Kılıçdaroğlu'nu istemeyen ama Özgür Özel'e tercih eden çok kişi var"

01 Kasım 2023 10:47

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, hafta sonu yapılacak olan CHP kurultayında kimin kazanacağı sorusuna yanıt aradı. 

Zeyrek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun mu Grup Başkanı Özgür Özel'den kazanma ihtimalinin daha yüksek olduğunu belirterek, 3 neden sıraladı:

"1- CHP'de bir lideri kurultayda yenmek zor.

2- Özgür Özel, partide önemli görevlerde bulunduğu süre içinde çok fazla dost edinememiş. Kemal Kılıçdaroğlu'na şiddetle karşı çıkan, değişmesini isteyen ama Özgür Özel yerine Kılıçdaroğlu'nu destekleyen CHP'liler azımsanmayacak kadar çok.

Gerekçesini sorduğumda 'Çünkü Özgür Özel'i beğenmiyorum' görüşünü dile getiriyorlar. Sanırım söz konusu CHP'liler, sadece Özel'i değil, bir ekip olarak çok yakın göründüğü Veli Ağbaba, Selin Sayek Böke, Umut Akdoğan, Tekin Bingöl, Ali Mahir Başarır, Burhanettin Bulut gibi isimleri de pek sevmiyorlar. Öyle anlaşılıyor ki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerdeki en önemli şansı nasıl muhalefette Kılıçdaroğlu'nun olmasıysa, Kılıçdaroğlu'nun liderlik yarışındaki en büyük şansı da rakip olarak sadece Özgür Özel'in çıkması.

3- Keşke kendi özgür iradeleriyle, son yıllardaki bütün seçimlerin sonuçlarını, partilerinin ve ülkelerinin geleceğini düşünerek oy kullansalar ama ne yazık ki birçok delege, Genel Merkez'le iş birliği halindeki delege ağalarının işaretine bakarak oy kullanacak gibi görünüyor."

Zeyrek, "Delegeler özgür iradeleriyle oy kullanabilirse Özgür Özel'in kazanması sürpriz olmaz. Ancak delegeler delege ağalarının askeri gibi davranıp onların işaret ettiği isme oy verirse Kemal Kılıçdaroğlu kazanır. Neticede işin özü şu: Delege deyip geçmeyin!" düşüncesini dile getirdi. 

Yazının tamamı için tıklayın.