Medya

Demirören 10 gazeteciyi daha işten çıkardı: Hürriyet, Milliyet ve Posta'nın Ankara ekleri kapatıldı

28 Ağustos 2024 17:09

Tasarruf tedbirleri çerçevesinde küçülmeye devam eden Demirören Medya Grubu’nda, Hürriyet Ege'nin ardından Hürriyet, Milliyet ve Posta'nın Ankara ekleri kapatıldı, Ekler'de görev yapan 10 kişi işten çıkarıldı.

Demirören Medya Grubu tasarruf tedbirleri çerçevesinde küçülmeye devam ediyor. Önce Milliyet Ege sonrasında da Hürriyet ve Posta’nın İzmir ilavelerinin kapatılma kararının ardından Ankara’da da benzer süreç yaşandı.

Kısa Dalga’da yer alan habere göre, Hürriyet, Milliyet ve Posta'nın Ankara ekleri kapatıldı, Ekler'de görev yapan 10 kişi ile yollar ayrıldı. Demirören Medya Grubu’ndaki küçülme operasyonunun önümüzdeki süreçte de devam etmesi bekleniyor.

Hürriyet Ege de kapatılmıştı

Dün, Milliyet’ten sonra Hürriyet ve Posta gazetelerinin, İzmir ilaveleri için kapatma kararı alındığı ortaya çıkmıştı. 1 Eylül’den itibaren bu gazetelerin ilavelerinin çıkmayacağı, Hürriyet ve Posta’nın İzmir kadrolarından 5’er kişinin işine son verilmişti.

Hürriyet ve Posta gazetelerinin Şehitler Caddesi’ndeki binası da daha önceki süreçte boşaltılmış ve Bayraklı’daki ofislere taşınmıştı. 1984'te yayın hayatına başlayan Hürriyet Ege 40 yıldır faaliyette idi.