Gündem

DEM Parti: Sıddık Akış’ın tek suçu Kürt bir seçilmiş olmak!

"13 Haziran’da halkın iradesine sahip çıkmak için Hakkâri’de buluşuyoruz"

09 Haziran 2024 11:21

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında Hakkâri Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın yerine kayyım atanarak tutuklanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“Sıddık Akış’ın tek suçu Kürt bir seçilmiş olmak” diyen Doğan, günlerdir Hakkârililer iradelerine sahip çıkmak için nöbet tutuyorlar. Belediyenin önü atanmış vali dolayısıyla asker-polis ablukasında. Şayet Hakkâri halkı kayyum ile yönetilmek istenseydi atanmış kayyumu halktan koruma girişiminde bulunma ihtiyacı duyulmazdı. Eğer belediyeler gerçekten halkınsa siz onları ait oldukları yerlerden korumak için askere ihtiyaç duyuyorsanız demek ki oradaki insanlar oy kullandıkları seçmen için bedel ödemek durumunda kaldıkları insanlar tarafından yönetilmek isteniyor. Bunun bir başlangıçtan çok kayyum rejimi için bir sonun başlangıcı olmalı. Hakkâri’ye atanan kayyum derhal asıl sahibine görevi devretmeli. Bunun için de herkes itirazını olduğu yerden yükseltmeli ama bir de Hakkâri halkının iradesine sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

“Hakkâri halkına el vermeliyiz” diyen Doğan, “13 Haziran’da Hakkâri’de buluşuyoruz. Halk iradesine saygı için Hakkâri’de buluşuyoruz” çağrısında bulundu.

Ayrıntılar gelecek…

TIKLAYIN - Hakkari’de kayyıma gerekçe olan davanın savcısı, Bakanlığın ‘FETÖ firarisi’ listesinden çıktı

TIKLAYIN - Hakkari Belediye Başkanı Akış'a 24 saat avukat görüş yasağı, dosyaya kısıtlılık: "Soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilir"

TIKLAYIN - Hakkari’ye kayyım olarak atanan Vali Ali Çelik: Soylu’dan sonra Hakkari’ye atandı, 31 Mart’tan sonraki ilk kayyım oldu

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması tepki çekti: "Tamamen antidemokratik bir uygulama; bu yanlıştan bir an önce vazgeçin!"

TIKLAYIN - Özgür Özel'den kayyım tepkisi: Yaşananlar, Hakkari halkının iradesini yok saymaktır, kayyım anlayışının karşısındayız!

TIKLAYIN - Ahmet Türk'ten Özgür Özel'in kayyım açıklamasına: Demokrasi ve halk iradesine saygının önemi açısından değerlidir

TIKLAYIN - CHP'den Hakkari Belediyesi'ne kayyım kararına ilk tepki: Erdoğan'ın "normalleşme" söylemi, bakanlar eliyle baltalanıyor

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne polis baskını; Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, gözaltına alındı

TIKLAYIN - Bakanlık duyurdu, Hakkâri Belediyesi'ne kayyım atandı

TIKLAYIN - Hakkari yerel seçim sonuçları

TIKLAYIN - Kayyım bilançosu: Diyarbakır’da taşınmazlar 290 milyon TL'ye resmi kurumlara devredildi