Politika

DEM Parti, Meclis'te kayyıma karşı nöbete devam ediyor: AKP'nin yönlendirmesi sonucunda 150'ye yakın milletvekili bize saldırdı

05 Haziran 2024 00:35

DEM Parti milletvekilleri TBMM Genel Kurul Salonu'nda, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasını protesto için gece nöbete devam ediyor. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, "Meclis Genel Kurulu kapandıktan sonra AKP'nin yönlendirmesi sonucunda 150'ye yakın milletvekili bize saldırdı. Grup başkanvekilimiz düştü, bazı milletvekillerimizde küçük yaralanmalar oldu" dedi.

DEM Parti milletvekillerinin, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınması ve belediyeye kayyım atanmasını protesto için Genel Kurul'da başlattığı kürsü eylemi devam ediyor. 

DEM Parti’nin kürsü eylemi devam edinceMeclis Başkanı Gülizar Biçer Karaca, genel kurulu kapatmış, DEM Partili vekiller “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atınca, AKP'li vekiller de “Kahrolsun PKK” diye bağırmıştı. AKP milletvekilleri pankartları almak isterken kavga çıktı. Kürsü önünde itiş kakış yaşandı, AKP'li milletvekilleri pankartları DEM Partili vekillerden alıp havaya fırlattı. Arbede sırasında DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli'nin yere düştüğü görüldü.  

TIKLAYIN - DEM Parti, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasını Meclis'te protesto etti, AKP ve DEM Partili vekiller birbirlerine girdi

DEM Partili milletvekilleri, arbede sonrası Genel Kurul’daki nöbet eylemlerine devam ediyor. Anka'nın aktardığına göre DEM Parti Grup Başkanvekili Kılıç Koçyiğit, gece nöbetlerine devam edeceklerini belirterek, "yarın için yeni bir değerlendirme yapacağız" dedi. 

"Kürsü işgali Meclis'te yerleşmiş teamüldür ama buna bile tahammül edemediler"

Koçyiğit, sözlerine şöyle devam etti:

"Hakkari belediyemize yönelik yapılan gaspa karşı demokratik hakkımızı kullanmak istedik. Bugün grup konuşmasını tek sunum olarak yaptık, Meclis'te kürsü işgali yaptık ama sonrası Meclis Genel Kurulu kapandıktan sonra AKP'nin yönlendirmesi sonucunda 150'ye yakın milletvekili Genel Kurul'a geldi ve bize saldırdılar. Grup başkanvekilimiz düştü, bazı milletvekillerimizde küçük yaralanmalar oldu. En temel hakkımızı bile kullanmamıza tahammül edemeyen bir iktidar gerçeğiyle karşı karşıyayız. Kürsü işgali Meclis'te yerleşmiş teamüldür ama buna bile tahammül edemediler."

TIKLAYIN - Hakkari’de kayyıma gerekçe olan davanın savcısı, Bakanlığın ‘FETÖ firarisi’ listesinden çıktı

TIKLAYIN - Hakkari Belediye Başkanı Akış'a 24 saat avukat görüş yasağı, dosyaya kısıtlılık: "Soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilir"

TIKLAYIN - Hakkari’ye kayyım olarak atanan Vali Ali Çelik: Soylu’dan sonra Hakkari’ye atandı, 31 Mart’tan sonraki ilk kayyım oldu

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması tepki çekti: "Tamamen antidemokratik bir uygulama; bu yanlıştan bir an önce vazgeçin!"

TIKLAYIN - Özgür Özel'den kayyım tepkisi: Yaşananlar, Hakkari halkının iradesini yok saymaktır, kayyım anlayışının karşısındayız!

TIKLAYIN - Ahmet Türk'ten Özgür Özel'in kayyım açıklamasına: Demokrasi ve halk iradesine saygının önemi açısından değerlidir

TIKLAYIN - CHP'den Hakkari Belediyesi'ne kayyım kararına ilk tepki: Erdoğan'ın "normalleşme" söylemi, bakanlar eliyle baltalanıyor

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne polis baskını; Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, gözaltına alındı

TIKLAYIN - Bakanlık duyurdu, Hakkâri Belediyesi'ne kayyım atandı

TIKLAYIN - Hakkari yerel seçim sonuçları

TIKLAYIN - Kayyım bilançosu: Diyarbakır’da taşınmazlar 290 milyon TL'ye resmi kurumlara devredildi