Politika

DEM Parti'liler, TBMM'den İçişleri Bakanlığı'na yürüdü: Kayyım darbedir, darbeye hayır!

"İçişleri Bakanı derhal bu kolluk şiddetini sonlandırmalıdır"

06 Haziran 2024 15:03

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Sezai Temelli ve milletvekilleri görevden alınarak yerine kayyım atanan Mehmet Sıdık Akış'a ilişkin TBMM basın kapısı önünde basın toplantısı yaptı. Açıklamanın ardından DEM Partililer İçişleri Bakanlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Koçyiğit, "İçişleri Bakanı derhal bu kolluk şiddetini sonlandırmalıdır." dedi. Açıklamanın ardından yürüyüşe geçen DEM'li vekiller "Kayyım darbedir, darbeye hayır" dövizleri taşıdı. 

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Sezai Temelli ve milletvekilleri TBMM basın kapısı önünde basın toplantısı yaptı. Koçyiğit, şunları söyledi:

"İçişleri Bakanı derhal bu kolluk şiddetini sonlandırmalıdır"

"FETÖ'nün mirasının üzerine oturarak yeni bir vesayetçi rejimi, faşizmi kurumsallaştırmaya çalışıyorlar. Bunun ilk adımı olarak da Kürt halkının kazanılmış haklarını Kürt halkının iradesini, seçme ve seçilme hakkını gaspederek, bunu yapmaya çalışıyorlar. Pazartesi gününden beri Hakkari başta olmak üzere Türkiye halkları ayakta. Bu siyasi gaspa karşı demokratik tepkilerini ortaya koymaya çalışıyorlar.

TBMM'de 15 milletvekilini 150 AKP'li vekil linç etmek istedi. Şurada gördüğünüz dövizlerimizi AKP'li vekiller yırtıp yere atacak kadar uzak bir anlayışla karşı karşıyayız. İçişleri Bakanı derhal bu kolluk şiddetini sonlandırmalıdır."

Açıklamanın ardından DEM Partililer, İçişleri Bakanlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Partililer, "Kayyım darbedir, darbeye hayır", "Belediyeler bizimdir, gaspa izin vermeyeceğiz" dövizleri taşıdı.