Politika

DEM Parti Kadın Meclisi'nden "Savaşlara karşıyız" deklarasyonu: Kürtlere savaşın dayatıldığı hem Türkiye'de hem Orta Doğu'da yaşanan çatışmalarda görülüyor

30 Eylül 2024 11:01

T24 Ankara

DEM Parti Kadın Meclisi, "Özgür ve Eşit Yaşamda Israrcıyız, Savaşlara Karşıyız" deklarasyonunu açıkladı. Yapılan açıklamada; "Kürtlere savaşın dayatıldığı hem Türkiye'de hem Orta Doğu'da yaşanan çatışmalarda görülüyor. Cumhuriyet tarihinin tamamına yayılan çatışma kısa süreli çözüm süreci dışında neredeyse kesintisiz bir hal almıştır. Tarihsel muhataplığı dikkate alan bir süreç gerekli. Tam iletişimsizlik koşullarında bir tecrit yürütülüyor" ifadelerini kullandı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi, "Özgür ve eşit yaşamda ısrarcıyız, savaşlara karşıyız" kampanyası başlattığını açıkladı.

Kadın Meclisi, DEM Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısıyla kampanya ve yürütecek çalışmalarına ilişkin deklarasyonu açıkladı. DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk'in açıkladığı deklarasyonda, kampanya kapsamında panel, konferans ve atölye çalışmaları düzenleyeceği kaydedildi.

Deklarasyonda şu ifadelere yer verildi:

"Kendi bekasını ve devamlılığını her şeyin önüne koyan anti demokratik, militarist, eril ve otoriter yönetimler, savaşları dünyanın her yerinde kaçınılmaz bir beka sorununun sonucu olarak göstermeye ve savaşı meşrulaştırmaya çalışır. Fakat dünya deneyimlerinin ve savaş karşıtı hareketlerin bizlere sık sık hatırlattığı gibi savaşlar kaçınılmaz değildir ve savaşın kazananı yoktur. Bütün savaşlar geride büyük bir enkaz bırakır. Savaşlar bedensel bütünlüğe, yaşama hakkına ve insanlık onuruna saldırıdır. Hayatlar gider, kentler yıkılır, doğa, tarih, kültür ve sanat mirası geri dönülemez biçimde tahrip edilir.


Bol ödüllü 'Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri' filminin konusu ne?