Politika

DEM Parti Eş Genel Başkanlarından Demirtaş ve Mızraklı'ya ziyaret: Yerel seçimlere ilişkin görüş ve öneri aldık

06 Ocak 2024 00:16

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Edirne Cezaevi'nde eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Hatimoğulları ve Bakırhan, dün Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kürt siyasetçiler Gültan Kışanak, Semra Güzel ve Nurhayat Altun'u ziyaret etmişti. Eş Başkanlar, bugün de Edirne Cezaevi’nde önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP'li Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti.

Ziyaretten sonra yapılan yazılı açıklamada "Demirtaş ve Mızraklı ile her türlü baskı, kumpas davası ve kapatma davasıyla önü alınmak istenen toplumsal muhalefetin daha fazla güçlenmesi için istişarelerde bulunduk. Kürt sorunu başta olmak üzere Türkiye’nin tarihsel ve siyasal sorunlarının çözümü için atılacak adımlar, cezaevlerinde süren açlık grevleri ve yerel seçimlerle ilgili izleyeceğimiz stratejilerle ilgili fikir alışverişinde bulunduk" denildi.

Hatimoğulları ve Bakırhan'ın ziyaretlere ilişkin yazılı açıklamaları şöyle:

"Kandıra Cezaevi'nde rehin alınan yoldaşlarımız Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Nurhayat Altun ve Semra Güzel ile 4 Aralık Perşembe günü görüştük. Yoldaşlarımız, büyük bir güç ve umutla direnmeye devam ettiklerini ve tüm Türkiye halklarını selamladıklarını iletti. Yaptığımız görüşmede, bölgede ve Türkiye’de yaşanan son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Siyasal, ekonomik ve toplumsal boyutları olan çoklu krizlerden geçtiğimiz bugünlerde, başta parti politikaları olmak üzere önümüzdeki yerel seçimlere ilişkin değerli görüş ve önerilerini aldık.

"Arkadaşlarımız önerileriyle partimize güçlü katkı sağladı"

Bugün de Edirne Cezaevi'nde haksız ve hukuksuz yere rehin tutulan yoldaşlarımız Selahattin Demirtaş ve Adnan Selçuk Mızraklı’yı ziyaret ettik. Babası Tahir Demirtaş’ı kaybeden Demirtaş’a partimiz, halkımız, bileşen partilerimiz, ittifak güçlerimiz, STK’lar ve tüm dost çevreler adına başsağlığı dileklerimizi ilettik. Selahattin yoldaşımız, babasının taziyesindeki sahiplenmeden ötürü herkese bir kez daha teşekkürlerini iletti. Demirtaş ve Mızraklı ile her türlü baskı, kumpas davası ve kapatma davasıyla önü alınmak istenen toplumsal muhalefetin daha fazla güçlenmesi için istişarelerde bulunduk. Kürt sorunu başta olmak üzere Türkiye’nin tarihsel ve siyasal sorunlarının çözümü için atılacak adımlar, cezaevlerinde süren açlık grevleri ve yerel seçimlerle ilgili izleyeceğimiz stratejiler ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Arkadaşlarımız önerileriyle partimize güçlü katkı sağladılar ve sağlamaya devam ediyorlar.

Her iki cezaevinde de ziyaret ettiğimiz yol arkadaşlarımızın morali, mücadele inancı ve kararlılığı yüksektir. Önümüzdeki süreçte ortak akılla parti politikalarının belirlenmesi için yoldaşlarımızla görüşmelerimiz devam edecektir. Tüm yoldaşlarımızın özgürlüğü için bütün gücümüzle mücadelemiz sürecek."