Politika

DEM Parti'den Kürtçe şarkıda halay çektiği için tutuklananlara destek ziyareti: Hiçbir güç özgürlük halayımızı durduramaz

28 Temmuz 2024 17:58

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, bir düğünde Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektiği için ev hapsi verilen ve üç kızı tutuklanan Filiz Taşkesen'i Batman'daki evinde ziyaret etti.

Siirt'in Kurtalan ilçesinde bir düğünde çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerdeki 6 kadın, Batman ve Siirt'te düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınmıştı. Siirt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "25.07.2024 tarihinde X sosyal medya platformunda, Kurtalan ilçesinde bir düğün salonunda çekilen bir görüntüde PKK/KCK Terör Örgütü Propagandası içeren söylemlerin paylaşıldığı tespit edilmiştir" ifadelerine yer verilmişti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Siirt'te bir düğünde Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektiği için kendisi ev hapsine alınan ve üç kızı tutuklanan Filiz Taşkesen'i Batman'daki evinde ziyaret etti.

Hatimoğulları, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Taşkesen ve kızlarına verilen cezayı eleştirerek, şunları söyledi:

"Kendi dilleriyle şarkı söylediği ve geleneksel kıyafetler giydiği için anne ve üç kızını cezalandıran Kürt düşmanı zihniyeti kınıyorum. Hiçbir güç özgürlük halayımızı durduramaz. Bu akşam birçok merkezde hep birlikte halaya duracağız, organize ırkçılığa karşı hayır diyeceğiz.

Siirt’te düğünde Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektiği için ev hapsi verilen ve 3 kızı tutuklanan Filiz Taşkesen’i Batman’daki evinde ziyaret ettik. Kendi dilleriyle şarkı söylediği ve geleneksel kıyafetler giydiği için anne ve 3 kızını cezalandıran Kürt düşmanı zihniyeti kınıyorum. Hiçbir güç özgürlük halayımızı durduramaz. Bu akşam birçok merkezde hep birlikte halaya duracağız, organize ırkçılığa karşı hayır diyeceğiz."