Politika

DEM Parti’den, il ve ilçe başkanlarına dikkat çeken “Batı illeri” çağrısı

"Kent uzlaşısı dışında kalan her yerde adaylıklar için hazırlıklar yapılıyor"

01 Şubat 2024 16:15

İstanbul’da CHP ile iş birliği yapıp yapmayacağı henüz netlik kazanmayan DEM Parti’de il ve ilçe eş başkanlıklarına dikkat çeken bir yazı yazıldı. Yazıda “Batı’da örgütlü olduğumuz veya olmadığımız tüm il ve ilçelerde aday gösterme kararı alınmıştır” denilirken, adaylıklar için son başvuru tarihinin 5 Şubat olduğu belirtildi. DEM Partili üst düzey bir yetkili, yazı ile ilgili “Her yerde aday çıkaracakmış gibi bir hazırlıklarının” sürdüğünü belirterek, “Olsun ki, sona doğru uzlaşı sağlanmayan her yerde aday çıkarabilelim. Partinin olağan hazırlıkları” dedi. 

 Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusu yapmasının ardından gözler DEM Parti’ye çevrildi. CHP ile DEM Parti’nin yerel seçimlerde İstanbul için iş birliği görüşmelerinin sürdüğü öğrenilirken henüz destek konusunda net bir karar vermeyen DEM Parti’de dikkat çekici bir gelişme yaşandı. DEM Parti Merkezi Seçim Koordinasyonu’ndan bugün il ve ilçe eş başkanlıkları ile PM üyelerine yazılan yazıda “Batı’da örgütlü olunsun ya da olunmasın tüm il ve ilçelerde aday gösterme kararı alındığı” belirtildi. 

 “Tüm il ve ilçelerde aday gösterme kararı…”

 Yazıda özetle şöyle denildi: “Merkezi Seçim Koordinasyonumuz, Kürdistan illerinin yanı sıra Batı’da örgütlü olduğumuz veya olmadığımız tüm il ve ilçelerde aday gösterme kararı almıştır. Batı illeri için çalışmaların hızlandırılması gerekmektedir. Merkezi Seçim Koordinasyonu bünyesinde Batı illeri Seçim Komisyonu oluşturulmuştur. Batı illeri son başvuru tarihi 5 Şubat 2024 saat 17.00 olarak belirlenmiştir.”

 “Kent uzlaşısı dışında kalan yerler için hazırlık”

 Yazı ile ilgili T24’e değerlendirmede bulunan DEM Partili üst düzey bir yetkili ise şunları söyledi:

“Kent uzlaşısı dışında kalan her yerde adaylıklar için hazırlıklar yapılıyor. Yani her yerde aday çıkaracakmışız gibi bir hazırlık olsun ki; sona doğru uzlaşı sağlanmayan her yerde aday çıkarabilelim. Yani burada partinin olağan seçim hazırlıklarıdır.”