Politika

DEM'in Şanlıurfa örgütünden, seçildikten sonra istifa eden Birecik Belediye Başkanı'na istifa çağrısı

01 Mayıs 2024 22:30

DEM Parti Şanlıurfa İl Örgütü partilerinden istifa eden Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit için, "Kent hafızasında utançla anılacaktır" diyerek belediye başkanlığından istifa etmesi çağrısı yaptı.

Begit’in istifası esnasında sarf ettiği iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, “Bayrak ve sembollerle bir sorunumuzun olmadığı bilinmesine rağmen içerisine girdiği kirli ilişkileri bu asılsız iddialarla örtbas etmeye çalışmış, rantı seçmiştir. Kişisel tercihini siyasal bahanelerle açıklamaya çalışarak karanlık odaklarla ilişkisini ortaya koymuştur. Karanlık ve kurgusal açıklamalar yaparak müdahale gibi hayal ürünü bahanelere sığınan Begit, eş başkanlık kurumunu ve halkla birlikte yönetme ilkemizi yok saymıştır. Bu hayal ürünü ve kirli iddiaların aksine dışarıdan hiçbir müdahale söz konusu değildir. Oysaki kendisi belediye meclis üyelerimizin ve belediye eş başkanımızın ortak hareket etme çabalarını yok saymıştır” diye belirtildi.

Açıklama şu ifadelerle sürdü:

"Seçim sonrası sorunların çözümü ve belediyenin asli görevi olan hizmet boyutunun bir an evvel hayata geçirilmesi için hem merkezi hem de yerel düzeyde partimiz üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmiştir. İstifa öncesi ve sonrası bütün görüşme taleplerimizi, ortaklaşma zeminin yakalanması yönündeki bütün girişimlerimizi reddetmiştir. Ancak Mehmet Begit ve istifa eden meclis üyeleri karanlık ilişkilere girerek halkın seçimlere yansıyan iradesini kirli pazarlıklara alet etmiştir. Birecik halkının büyük bedeller ve emekle kazandığı belediyeyi kirli pazarlıklara alet eden Mehmet Begit, kendisini seçen halka sırtını dönmesiyle kentin hafızasında utanç ile anılacaktır. Birecik ne olursa olsun bizimdir, halkındır. Begit de mevcut belediye yönetimini karanlık ilişkiler ve kirli pazarlıklarla gasp edenler de meşru değildir.

Halkımızın iradesine karşı suç işleyen çeteci anlayışa karşı mücadelemizi her alanda sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz. Sözde ‘parti politikalarımızı ve yöntemlerimizi gündem yaparak’ istifa eden Mehmet Begit’e çözümü söylüyoruz; Belediye başkanlığından istifa et ve halkın iradesini seçilmiş belediye meclis üyelerinden birine teslim et. Çözüm budur ve Birecik halkımız bu talep yerine gelene kadar meşru tüm yollarla tutum almalıdır, gasp edilen hakkını sonuna kadar savunmalıdır. Birecik Belediye meclis üyelerimiz bu kirli ve korkak anlayışa karşı en güçlü bir biçimde muhalefetini yürütecek, halkın hakkını ve hukukunu savunmaktan asla geri durmayacaktır."