Yaşam

Dedesinin sattığı otomobili buldu, babasına hediye etti

10 Aralık 2022 11:32

Tokat'ta iş insanı Hüseyin Atıl Atılgan, dedesi Gazi Atılgan'ın 32 yıl kullandıktan sonra 2010'da ölmeden 2 ay önce sattığı 1978 model Mercedes marka otomobili, izini sürüp geçen yıl Ankara'da bularak 45 bin TL'ye satın aldı. 100 bin TL harcayarak aracın bakımını yaptıran Atılgan, otomobili babası Faruk Atılgan'a hediye etti.

Tokat’ta Dursun Gazi Atılgan, 2010'da hayatını kaybetti. Atılgan, ölümünden 2 ay önce 32 yıl boyunca kullandığı Mercedes marka otomobilini de ihtiyaç kalmadığı gerekçesiyle sattı.

Atılgan'ın torunu Hüseyin Atıl Atılgan, dedesinin uzun yıllar kullandığı ve aile sembolü olan otomobili bulup babasına hediye etmeye karar verdi. Aracı bulmak için araştırma yapan Atılgan, 3 yıl süren çabasının ardından otomobili geçen yıl Ankara’da buldu.

45 bin TL vererek aracı satın alan Atılgan, bakımı için de 100 bin TL harcadı. Atılgan, otomobili geçen yıl doğum gününde babası Faruk Atılgan’a hediye etti.

"Şoförlüğü bu araçta öğrendik"

Babasının, kuzenlerinin ve kendisinin bu otomobilde şoförlük öğrendiklerini ifade eden Hüseyin Atıl Atılgan, "Yaklaşık 30 yıl bu araç evimizin önünde durdu. Bizim için manevi değeri olan bir araba. Dedem vefat etmeden önce aracı satmıştı. Takip ederek 3 yıl sonra ulaştık. Kardeşim ile bu aracı alarak babamıza hediye edelim diye düşündük. Aracı aslına uygun olarak restore ettik. Babam ilk gördüğünde çok heyecanlandı" diye konuştu. (DHA)