Yaşam

Decathlon Türkiye'den 'Onur Ayı' tepkilerine yanıt: Ayrımcılığın her çeşidine karşıyız

"Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar"

04 Haziran 2020 22:41

Decathlon Türkiye'den "Onur Ayı" paylaşımına ilişkin tepkilerle ilgili açıklama yapılırken "Paylaşıma gelen tepki ve yorumlar bizi çok şaşırttı ve üzdü. Ayrımcılığın her çeşidine karşıyız" denildi.

Şirketin "Onur Ayı" nedeniyle Instagram ve Linkedin hesaplarından 3 gün önce "Decathlon'da her renge yer var! ? Cinsel kimlik ve yönelimden bağımsız olarak, herkes için eşit bir çalışma ortamında, çeşitlilik ve kapsayıcılığı destekliyoruz. #Loveislove #Pride #Decathlon #DecathlonTürkiye" paylaşımı yapıldı.

"Tepki ve yorumlar bizi çok şaşırttı ve üzdü"

Şirket, paylaşıma gelen tepkiler üzerine bugün yazılı açıklama yaptı.

Tepkilerin şaşırtıcı ve üzücü olduğu belirtilen açıklamada, "Onur Ayı kapsamında, Decathlon Türkiye Linkedin ve Instagram Kariyer hesaplarımızdan, çalışma ortamımızın çeşitliliği ve kapsayıcılığı ile ilgili yapmış olduğumuz paylaşıma gelen tepki ve yorumlar bizi çok şaşırttı ve üzdü. Ayrımcılığın her çeşidine karşıyız" ifadelerine yer verildi.

"Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar"

Birleşmiş Milletler'in 1948'de kabul ettiği İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin hatırlatıldığı açıklama, şöyle devam etti:

"İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde de yer aldığı üzere, ‘Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar'. Hiçbir şirket, birey, hatta hiçbir kuvvet, bu hakkı kişilerin elinden alamaz. Ayrımcılığın farklı şekillerde dünyayı nasıl bir kaosa sürüklediğini gördüğümüz bu günlerde, herkesi daha duyarlı ve kapsayıcı olmaya davet ediyoruz. Biz tüm renkleri içerisinde barındıran ve çeşitliliğe kucak açmış, insana insan olduğu için değer veren duşumuzun her zaman gururla arkasındayız. Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz!"