Kültür-Sanat

Dead Can Dance, yaklaşan Avrupa ve Kuzey Amerika turlarını “sağlık” gerekçesiyle iptal etti

06 Eylül 2022 19:08

1981’de Lisa Gerrard ve Brendan Perry tarafından kurulan Dead Can Dance adlı müzik grubu, bu sonbaharda Avrupa'da başlayacak ve gelecek sene Kuzey Amerika'da devam edecek olan turlarını sağlık nedenleri ile iptal etti.

"A Celebration - Life and Works" adlı turun iptal edilmesine ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklama yapan grup, "Üzülerek Avrupa ve Kuzey Amerika'da yapılacak olan canlı konserleri sağlık nedenleriyle iptal etmek zorundayız. Desteğiniz için sadık hayranlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

Dead Can Dance kimdir?

1981'de Lisa Gerrard ve Brendan Perry tarafından kurulan topluluk, çağdaş müzik formlarını Avrupa folk müziği, Ortadoğu ve Afrika tınılarıyla birleştirerek eşi benzeri olmayan, özgün bir ses örgüsü inşa etti ve dünya çapında geniş bir dinleyici kitlesi kazandı.

Grup ilk albümünü 1984 yılında aynı isimle çıkardı: "Dead Can Dance". Perry bu isimle ilgili, "Ölüleri dans ettiriyoruz, çünkü ölüye dirilik katmayı; diriye ölülük vermeyi düşündük grubu oluştururken" demişti.
Tüm albümleri ülkemizde yayımlanan topluluk özellikle Baraka adlı belgesel filmde kullanılan "The Seraphim" parçasıyla hafızalara kazınmıştı ve yine topluluğun Ortadoğu müziklerinden ilham alan parçası "Saltek" bir dönem tüm müzik marketlerce sıklıkla çalınarak İstiklal Caddesi'nin fon müziği haline gelmişti.

 


Editör notu: Grubu daha yakından tanımak isteyenler için son albümünden parçalar...