Gündem

DDK Başkanı’ndan KPSS açıklaması: Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız

04 Ağustos 2022 09:55

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, KPSS gündemin ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Daha önce KPSS sorularının bir yayınevinin sorularıyla aynı çıkmasının "problemli bir durum" olduğu açıklamasını yapan Arıncı sosyal medya hesabından yaptığı yeni paylaşımda, "Devlet Denetleme Kurulu olarak KPSS sınavına yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de Devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

31 Temmuz Pazar günü yapılan KPSS'deki bazı soruların, Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarında yer alan sorularla aynı olduğu iddia edildi.

İddiaların ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na inceme talimatı verdi ve ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı.

DDK, iddialarla ilgili incelemesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık da soruşturma başlattı.

Ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, kurul olarak inceleme başlattıklarını duyurdu.  Polis Yediiklim  Yayınları'nın iki merkez binasına baskın yaparak dokümanlara el koydu.

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanlığı DDK'dan KPSS iddialarıyla ilgili suç duyurusu; YÖK'ten inceleme

TIKLAYIN - "2022 KPSS soruları ile bir yayınevinin hazırlık testindeki sorular aynı çıktı" iddiası

TIKLAYIN - 'KPSS sorularının çalındığı' iddiasıyla suçlanmıştı; Erdoğan ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı!

TIKLAYIN | Devlet Denetleme Kurulu Başkanı'ndan KPSS açıklaması: Problemli bir durum var