Gündem

"2022 KPSS soruları ile bir yayınevinin hazırlık testindeki sorular aynı çıktı" iddiası

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya sınav sorularından en az 10 tanesinin yayınevinin kitapçığındaki sorularla aynı olduğunu söyledi

02 Ağustos 2022 15:14

31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan çok sayıda sorunun, Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddia edildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya "Sınav sorularından en az 10 tanesinin bir yayınevinin kitapçığındaki sorularla aynı olduğu görülüyor." dedi.

31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen KPSS’de tarih, coğrafya ve anayasa alanlarında sorulan çok sayıda sorunun Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddia edildi. Sınava girenler sosyal medya hesaplarından yayınevinin soruları ile KPSS’de çıkan soruları paylaştı.

TIKLAYIN - ÖSYM'den KPSS açıklaması: İddialar asılsız

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Yıldırım Kaya "bu iktidar sayesinde yapılan tüm sınav şaibeli hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.
Yıldırım Kaya yaptığı açıklamada, "Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans oturumu, 31 Temmuz 2022 tarihinde yapıldı. Ancak KPSS'ye giren adayların gönderdiği belgelerden, sınav sorularından en az 10 tanesinin bir yayınevinin kitapçığındaki sorularla aynı olduğu görülüyor." şeklinde konuştu.

Yayınevinden açıklama

Konuyla ilgili GazeteDuvar’dan Müzzeyen Yüce’nin ulaştığı Yediiklim Yayıncılık’tan yetkili bir isim iddiaları reddetmedi. Telefonla ulaşılan ve ismini vermek istemeyen yetkili söz konusu iddialar için şunları söyledi:

“Bugün yarın kamuoyuna bir açıklama paylaşacağız. Şu an çıkan soruların değerlendirmesini yapıyoruz. Hangi soruları tutturduk, hangi soruları tutturmadık paylaşacağız.”

Öğrencilerin sosyal medya hesaplarından paylaştığı sorular şöyle: