Gündem

Cumhurbaşkanlığı DDK'dan KPSS iddialarıyla ilgili suç duyurusu; YÖK'ten inceleme

31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan çok sayıda sorunun, Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddia edilmişti

03 Ağustos 2022 19:30

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KPSS lisans oturumu hakkında yer alan iddialara ilişkin olarak yetki verdiği Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da sosyal medya hesabından suç duyurusuna eş zamanlı olarak inceleme başlatıldığını duyurdu. 

2022-KPSS lisans oturumundaki bazı soruların, bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğu iddiasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iddiaların incelenmesi için dün DDK'ye talimat vermişti. Talimatın ardından DDK müfettişleri incelemelerine başlamıştı.

DDK ayrıca iddialarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

YÖK, 2022-KPSS Lisans oturumuyla ilgili iddialar konusunda inceleme başlattı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "2022 KPSS'de çıkan bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

ÖSYM Başkanı görevden alınmıştı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'nu "Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının çalındığı" iddialarını incelemekle görevlendirdikten sonra sınavları yapan kurum olan ÖSYM'nin Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ü görevden almış, karar Resmi Gazete'de tebliğ edilmişti. 

 

TIKLAYIN - "2022 KPSS soruları ile bir yayınevinin hazırlık testindeki sorular aynı çıktı" iddiası

TIKLAYIN - 'KPSS sorularının çalındığı' iddiasıyla suçlanmıştı; Erdoğan ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı!

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu’ndan KPSS açıklaması: Sarayın kendi şaibesini çözme şovuna sadece gülüyorum

TIKLAYIN | Devlet Denetleme Kurulu Başkanı'ndan KPSS açıklaması: Problemli bir durum var

TIKLAYIN | KPSS'de tek bir soruyla sıralamada 30 bin kişinin önüne geçilebiliyor