Gündem

Dava dosyasına girdi: Adli Tıp Kurumu da "Zehra Kınık asli kusurlu" dedi

17 Şubat 2025 11:37

Güncelleme: 17 Şubat 2025 11:48

Batın Barlasçeki'nin ölümüne ve iki kişinin yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir'in yargılandığı dava dosyasına Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nin hazırladığı rapor girdi. Raporda, Fatma Zehra Kınık'ın asli kusurlu olduğu vurgulandı.

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık, trafik kazasında 16 yaşındaki Batın Barlasçeki'nin ölümüne ve iki kişinin yaralanması neden olmuştu. Kınık'ın tutuksuz yargılandığı dava dosyasına Adli Tıp Kurumu raporu da girdi. 

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir'in yargılandığı davada mahkeme dosyasına Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nin raporu girdi.

İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan raporda yine Fatma Zehra Kınık Demir'in asli kusurlu olduğu belirtildi.

Raporda şu ifadelere yer aldı:

"Sanık sürücü Fatma Zehra Kınık Demir, sevk ve idaresindeki otomobil ile olay yeri kavşaktan geçişini kendisine hitaben bulunan "Dur" trafik işaret levhasını dikkate alarak durup tek yönlü iki şeritli olan yolda araçların seyir durumlarını yeteri kadar kontrol ettikten sonra yapması, ilk geçiş hakkını seyir istikametine göre kavşak kolunun sol tarafından gelen ve seyrine düz devam etmek isteyen müşteki sürücü idaresindeki motosiklete vermesi gerekirken bu hususlara riayet etmeyerek müşteki sürücü idaresindeki motosiklete çarptığı ve akabinde gerçekleşen olayda dikkat ve özen yükümlülüklerine aykırı hareket etmekle asli kusurludur."

Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nin hazırladığı raporda, Yavuz Selim Öztürk'ün tali, yaşamını yitiren Batın Barlasçeki'nin ise alt düzeyde tali kusurlu olduğu vurgulandı.

 


 

Hayatının baharında iki genç, 'Bir Ömrün Sonbaharı'nda