Politika

Datça’da CHP’nin tek kadın aday adayı Hür: “Dayanışma ruhunu yönetimde de göreceğiz”

"En büyük hayalim Datça’daki bu dayanışma ruhunun yönetime yansımasını sağlamak"

15 Ocak 2024 16:53

T24 Ankara

CHP’de, yerel seçim öncesinde adaylık yarışı sürüyor. Kışın nüfusu 25 bin olan Datça’da, tam 11 aday adayı, CHP’den belediye başkan adayı olabilmek için başvuru yaptı. Aday adayları arasındaki tek kadın olan Gülden Hür, Datça’ya “dayanışma ruhu” ile “kadın elinin” değmesi için yola çıktığını söyledi. Çocukluğundan bu yana geldiği Datça Palamutbükü’ne eşiyle birlikte uzun süre önce yerleşen Hür, neden aday adayı olduğunu şu sözlerle anlattı:

“Datça’nın çocukluğumdan beri aşık olduğum bir ruhu var. Dayanışma ruhu. Biz sokakta birbirimizi gördüğümüzde merhabalaşan, bir yerde sorun gördüğümüzde hep birlikte koşan insanlarız. Datça’da sivil toplum kuruluşları, iletişim grupları üzerinden oluşur. Sorunlar böyle çözülür. Dayanışmanın verdiği güçle başardığımız işleri görünce, neden bu ruhu, bu gücü yerel yönetime de taşımayalım ki diyerek yola çıktık. En büyük hayalim Datça’daki bu dayanışma ruhunun yönetime yansımasını sağlamak. Datça’ya yakışan budur.”

“En temel sorunlar dahi çözülmüş değil”

Hür, Datça’da yol ve altyapı gibi çok temel sorunların hala tam anlamıyla çözülemediğine dikkati çekerek, yazın nüfus patlaması yaşanan ilçede öncelikle bu sorunlara çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Hür, “İlk aşamada hayata geçirmeyi hedeflediğimiz 26 projemiz var. Enerji sorunlarını çözecek, çevre kirliliğini önleyecek, tarımı ve üretimi destekleyecek, turizmi geliştirecek ve destekleyecek projelerimizin yanında çocuklarımız, gençlerimiz ve yaşlılarımız için özel projelerimiz var.

Örneğin neredeyse her ailede demans veya alzheimer hastası olan yaşlılarımız var. Hastalar ve yakınları için destek programları oluşturacağız. Özellikle kış aylarında gününü nasıl geçireceğini, renklendireceğini bilemeyen çocuklarımız, gençlerimiz için aktivite merkezleri, spor kompleksi ve sanat merkezi kuracağız. Zor durumda olan sokak hayvanlarımız için 7/24 izlenebilen barınak ve rehabilitasyon merkezleri kuracağız. Yangın, sel, deprem gibi Datça’nın her an karşı karşıya kalabileceği olası tehlikeler için afet yönetimi merkezi oluşturacağız. En temel sorunlarımızı hızla çözmeyi hedefliyoruz” dedi.

"Yerel yönetimlerde kadının varlığı daha çok güven aşılıyor"

Datça’daki tek kadın aday adayı olmasına şaşırdığını söyleyen Hür, “Yerel yönetimlerde kadının varlığı daha çok güven aşılıyor. “Kadın elinin değeceği bir Datça” herkes için çok daha cazip, daha yaşanılabilir görünüyor. Topluma hizmet ve güven söz konusu olduğunda tercih kadın adaydan yana oluyor. Datçalıların kültürüne, sosyolojisine yabancı olarak yola çıkılmamalı. Datça’nın dışarıdan süper kahraman gibi atanacak birine değil, Datça’yı, Datçalıları tanıyan, bu topraklarda yıllardır yaşayan, dayanışma kültürünü yaşayan ve yaşatan bir yöneticiye ihtiyacı var. Her zaman, her sorunda ve haksızlıkta Datça’nın yükselen sesi olmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.