Kültür-Sanat

DasDas'ın yeni oyunu Romeo ve Juliet prömiyerini yapıyor

Mert Fırat ile Nagihan Gürkan’ın yönetmenliğini üstlendiği oyun 5 Ekim Cuma 20.30’da perdelerini açacak

04 Ekim 2021 15:55

Mert Fırat ile Nagihan Gürkan’ın yönetmenliğini üstlendiği, DasDas’ın bu sezonki yeni oyunlarından ‘Romeo ve Juliet’ 15 Ekim Cuma akşamı 20.30’da prömiyer yapacak.

Geçtiğimiz hafta yeni tiyatro sezonunu açan DasDas, bu hafta ‘Cimri’ ve ‘Cyrano de Bergerac, 'Westend / Batının Sonu’ gibi misafir oyunları ağırlamaya hazırlanıyor. ‘+1 Sunar: Büyük Ev Ablukada Akustik’ konseri ile unutulmaz bir geceye ev sahipliği yapmaya hazırlanan DasDas'ın yeni ‘Romeo ve Juliet’de ilk kez perdelerini açacak.

Romeo ve Juliet prömiyerini 15 Ekim'de yapıyor

Mert Fırat ile Nagihan Gürkan’ın yönetmenliğini üstlendiği, DasDas’ın bu sezonki yeni oyunlarından ‘Romeo ve Juliet’ 15 Ekim Cuma akşamı 20.30’da prömiyer yapacak. DasDas Sahne’de oynanacak ilk Shakespeare oyunu olan ‘Romeo ve Juliet’ Verona’da yaşayan iki düşman aile çocuklarının imkânsız aşkını anlatacak. Genç kuşağın dikkat çeken oyuncularından oluşan kadro şöyle: Deniz Can Aktaş’ın Romeo’yu Naz Çağla Irmak’ın ise Juliet’i canlandıracağı oyunun kadrosunda Ayberk Aladar, Barış Gönenen, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Can Avcı, Ceren Boz, Erdem Akakçe, Ertuğrul Gümrükçüoğlu, Hülya Gülşen, Onur Tanyeri, Sinan Gülşen ve Ümit Erlim.

'Westend / Batının Sonu’ 10 Ekim'de sahnelenecek

Moritz Rinke’nin kaleme aldığı Tuğsal Moğul yönetmenliğindeki 'Westend / Batının Sonu’, 10 Ekim Pazar günü 17.00’de DasDas’ta seyirciyle buluşacak. Eduard ve Charlotte’ın yeni evinde eski dostlarını ve komşularını ağırladığı ilginç geceyi gözler önüne serecek oyunda Evren Bingöl, Gün Koper, Mert Fırat, Naz Çağla Irmak, Pervin Bağdat ile Tülin Özen oynuyor.

+1: Büyük Ev Ablukada Akustik konseri 9 Ekim'de DasDas'ta

9 Ekim Cumartesi akşamı 21.00’de  ‘+1 Sunar: Büyük Ev Ablukada Akustik’ konseri ile Büyük Ev Ablukada, DasDas’ta. 

‘Cyrano de Bergerac’ aşk ve dostluk gibi konulara göz kırpacak

DasDas’ın ev sahipliği yapacağı bir diğer misafir oyun ise ‘Cyrano de Bergerac’ ise 8 Ekim Cuma akşamı 20.30’da DasDas Sahne’de sahnelenecek. Kumbaracı50’nin tiyatro tarihinin hafızalara kazınan karakterlerinden Cyrano de Bergerac’ı tekrar sahneye taşıdığı müzikli oyunu, Yiğit Sertdemir yönetmenliğinde tiyatroseverlerle buluşuyor. Kadrosunda Ayşegül Uraz, İsmail Sağır, Meriç Rakalar, Murat Kapu, Sinem Öcalır, Yiğit Sertdemir, Burçak Çöllü ile Candan Seda Balaban’ın yer aldığı ‘Cyrano de Bergerac’; erdem, iyilik, aşk ve dostluk gibi konulara değinilecek.

Beş sezondur kapalı gişe oynanan oyunu 'Cimri' de 7 Ekim'de izleyiciyle buluşacak

DasDas, yeni haftaya misafir oyunlarıyla başlıyor. Semaver Kumpanya’nın 5 sezondur kapalı gişe oynanan oyunu, Moliere’in kült eseri ‘Cimri 7 Ekim Perşembe akşamı 20.30’da DasDas Sahne’de olacak. Tansu Biçer rejisinin Serkan Keskin’in Harpagon performansıyla buluştuğu oyunda Keskin’e, Sezin Bozacı, Ahmet Kaynak, Mertcan Ertürk, Metin Alpargun, Cansu Saka, Onur Yalçınkaya, Ezgi Ulusoy Tamer, Onur Şenol, Selen Şenay, Uğur Senkeri ve Saniye Samra eşlik ediyor.