Politika

Danışma Kurulu toplanmadı: CHP, Meclis’i terk etmeme eylemine başlıyor

Milletvekilleri 20 kişilik gruplar halinde genel kurulda sabahlayacak

09 Kasım 2023 17:01

Yargıtay, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararı ile anayasayı ihlal ettiğini öne sürerek yüksek mahkemenin üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin CHP'nin ‘Danışma Kurulu toplansın’ çağrısı karşılık bulmadı. CHP'li Milletvekillilerinin Meclis'i terk etmeme eylemi başlıyor.

Yargıtay'ın AYM üyelerine ilişkin suç duyurusunda bulunmasının ardından CHP lideri Özgür Özel, Numan Kurtulmuş'la telefonla görüştüğünü  ve konuya ilişkin Meclis Danışma Kurulu'nun olağanüstü toplamasını talep ettiğini açıklamıştı.

TIKLAYIN-Özgür Özel'den Numan Kurtulmuş'a "AYM" telefonu: İçinde bulunduğumuz yargı krizi ve darbe girişimiyle ilgili Meclis'in olağanüstü toplamasını talep ettim, çağrı yapacağını belirtti

TIKLAYIN  | Türkiye tarihinde bir ilk: AYM kararına uymayan Yargıtay, Can Atalay hakkında 'hak ihlali' kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu!

Rutin gündemde Meclis Başkanvekili ve grup başkanvekillerinin katıldığı Danışma Kurulu toplantısına CHP ve HEDEP genel başkan ve eş genel başkan düzeyinde katılacağını duyurdu. İlerleyen saatlerde CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, düzenlediği basın toplantısında Danışma Kurulu toplantısının 16:00’da yapılacağını açıkladı.

Ancak Meclis Başkanlığı kaynakları, danışma kurulunun toplanması gibi bir gündemleri olmadığını, Meclis Başkanı’nın böyle bir çağrısı bulunmadığını söyledi. Siyasi Parti grupları da Meclis Başkanı makamından arandı ve danışma kurulunun toplanacağı bilgisinin doğru olmadığı ifade edildi.

CHP, Meclis'i terk etmeme eylemine başlıyor

Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre; Yargıtay’ın tutumunu protesto etmek için Meclis Genel Kurulu’nda nöbete başlayacak CHP milletvekilleri nöbet listelerini oluşturmaya başladı. Milletvekilleri 20 kişilik gruplar halinde genel kurulda sabahlayacak. Bu gece başlayacak olan nöbet hafta sonu dahil devam edecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak aldıkları kararla ilgili bilgilendirme yaptı. Özel, "Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş tarafından yapılacağı bildirilen ve saat 17.00'de toplanması beklenen Danışma Kurulu toplantısının yapılmayacağını öğrendim. Bu durumda dün gerçekleştirdiğimiz olağanüstü grup toplantısında aldığımız karar gereği, yargı krizi ve darbe girişimini gündemde tutmak amacıyla bugünden itibaren TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başlıyoruz" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN-Meclis Danışma Kurulu toplantısı iptal edildi | Özgür Özel: Eyleme başlıyoruz!