Kültür-Sanat

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu: Ajda Pekkan ve Yılmaz Erdoğan da var

29 Ekim 2022 21:28

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurduğu Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri bu sene Ajda Pekkan, Yılmaz Erdoğan, Tan Sağtürk ve Ayla Algan'ın da aralarında bulunduğu bir çok isme verildi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri bu sene 12 dalda 13 isme verildi. Vefa kategorisinde Aşık Veysel'e verilen ödüllerin sahipleri arasında Ajda Pekkan ve Yılmaz Erdoğan da yer aldı. 

Müzik kategorisinde ödülü Ajda Pekkan alırken, Yılmaz Erdoğan sinema kategorisinde ödülün sahibi oldu.  Tiyatro dalında Ayla Algan ödüle layık görülürken, Tan Sağtürk ise dans - bale kategorisinde ödül alan isim oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül alan isimleri sosyal medya hesabından, "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’ni almaya hak kazanan birbirinden kıymetli sanatçılarımızı, ilim ve kültür insanlarımızı en kalbî duygularımla tebrik ediyorum. Vefa Ödülü sahibi büyük halk ozanımız Âşık Veysel’i rahmetle yâd ediyorum." yorumuyla paylaştı.