Kültür-Sanat

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri’nin sahiplerinden yönetmen Mesut Uçakan: Erdoğan’ın bu ülkeye yaptığı olağanüstü icraatları görmemek için kör olmak lazım

02 Aralık 2019 15:27

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri kapsamında sinema alanında ödüle layık görülen usta yönetmen Mesut Uçakan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sessiz devrim’ yaptığını söyledi. Uçakan, “Yıllardır bastırılmış bir nesil olarak onun dik duruşunu sevdik. Bu ülkeye yaptığı olağanüstü icraatları görmemek için kör olmak lazım” dedi.

"Onun dik duruşunu sevdik"

Sabah gazetesinden Tuğba Kalçık'a konuşan Uçakan, “İlk dönemlerimde ödül beklerdim. Ama önüme kalın duvarlar çıkınca hevesim kalmadı. Belli yaşa gelince eski önemi de kalmıyor. Bir de hayatın ötesindeki gerçeklerle hemhalsen, dünya hırsları gözünde iyice küçülüyor. Ama doğrusu bu ödülü duyunca içim cız etti. Sevindim. Bunda yıllardır itilip, kakılmanın büyük payı var. Üstelik son derece saygın bir makamdan ve saygın bir seçici kuruldan geliyor. Ödülü Sayın Cumhurbaşkanının elinden almak da özel bir farkındalık. Kendisiyle gençlik yıllarımızdan beri tanışırız. Lider ruhlu karakteri o zamanlar biliniyordu. Yıllardır bastırılmış bir nesil olarak onun dik duruşunu sevdik. Bir vatandaş olarak bu ülkeye yaptığı olağanüstü icraatları görmemek için kör olmak lazım. Bana göre sessiz bir devrim gerçekleştirmiştir” ifadesini kullandı.

 Uçakan, inancını yansıttığı için ‘çağ dışı’ sayıldığını iddia etti.