Gündem

Erdoğan'la görüşen Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: Bugüne dek Sayın Cumhurbaşkanı’mızın sessizliğinden güç alarak tehdit eden, suçluyu öven kim varsa dün ne söylediğine bakarak ne konuşacağını düşünsün

Ateş, Erdoğan'ın görüşme talebini kabul ettiğini ancak Bahçeli'nin "Bunların sırtını sıvazlamayın bunları korumayın" mesajı üzerine iptal edildiğini söylemişti

11 Haziran 2024 19:15

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel 'e iade-i ziyaretinden sonra, öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i Beştepe'de kabul etti. Yaklaşık bir yıldır Erdoğan'la görüşmeyi talep eden Ateş, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Bugüne dek Sayın Cumhurbaşkanı’mızın sessizliğinden güç alarak tehdit ve iftiraları ile bize hayatı zindan eden, çocuklarımın aldığı nefesi burnundan getiren, suçu ve suçluyu öven her kim varsa dün ne söylediğine bakarak yarın ne konuşacağını düşünsün" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da 30 Aralık 2022 tarihinde suikast sonucu öldürülen Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in yanı sıra kızları Bengisu ve Banuçiçek Ateş'le de görüştü. Görüşmede Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Cumhurbaşkanı’nın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da eşlik etti.

Ateş umutlu ayrıldı, Erdoğan Tunç'a talimat verdi

T24'ün edindiği bilgiye göre, yaklaşık 1,5 saat güren görüşmede, Erdoğan'ın Ateş'i uzun uzun dinlediği, Ateş'in de yaşanılan süreci tüm detaylarıyla anlattığı öğrenildi. Ateş'in görüşmeden umutlu ayrıldığı, Erdoğan'ın da Adalet Bakanı Tunç'a gereğinin yapılması için gerekli talimatları verdiği öğrenildi. 

Erdoğan, Ateş'in kızlarına birer saat, Ayşe Ateş'e de eşarp hediye ederken, Ateş ise Erdoğan'a, içinde üç adet ok bulunan bir sadak ve Necip Fazıl Kısakürek'in "Tarih Boyunca Büyük Mazlumlar" kitabını hediye etti. 

Görüşme sonrası X hesabından "Adalet yerini muhakkak bulacak, hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak" diyen Ateş, şu açıklamayı yaptı:

Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan, beni ve kızlarımı makamında kabul etti. Büyük bir nezaketle ağırladığı ve yaklaşık bir buçuk saat boyunca süren görüşmeye Sayın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Cumhurbaşkanı’mızın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da eşlik etti. Sayın Cumhurbaşkanı’mız beni ve kızlarımı tek tek dinledi. Kızlarıma hediye verdi. Şahsına sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı’mızla gerçekleştirdiğimiz görüşme hakkında bilgi almak için arayan bütün basın mensuplarına kısa bir özet geçeceğim: Bugüne dek Sayın Cumhurbaşkanı’mızın sessizliğinden güç alarak tehdit ve iftiraları ile bize hayatı zindan eden, çocuklarımın aldığı nefesi burnundan getiren, suçu ve suçluyu öven her kim varsa dün ne söylediğine bakarak yarın ne konuşacağını düşünsün. Çünkü adalet yerini muhakkak bulacak, hiç kimsenin yaptığı yanına kâr kalmayacak."
 


Erdoğan-Özel görüşmesinden sonra açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'den ayrılan Erdoğan'ın, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile görüştüğünü söylemişti. Çelik, liderlerin görüşmesinde Osman Kavala ve Sinan Ateş'in gündem gelip gelmediğine ilişkin soruya şöyle cevap vermişti:

"Kesinleşmiş davalarla ilgili Cumhurbaşkanımız mahkemelere karışılmaması konusundaki tutumunu ifade ettiler. Diğer konuda da Cumhurbaşkanımız tarafından bir kabul gerçekleştirilecek, konu zaten yargıya intikal etmiştir. Burada herkesin durması gereken yer şudur. Yargı işini yapsın. Suçlular cezasını alsın. Bu prensipleri ve ilkeleri savunmak konusunda kuşku yoktur. Cumhurbaşkanımızın kabulü de bu mesajı verme çerçevesinde olacaktır."

Ne olmuştu?

Suikast sonucu yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, yaklaşık bir yıldır Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan görüşme talep ettiğini açıklamıştı. Resmi ve gayriresmi şekilde diyalog zemini yaratmaya çalıştığını dile getiren Ayşe Ateş, 10 Haziran’da CHP Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada Erdoğan'ın görüşme talebini kabul ettiğini fakat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Bunların sırtını sıvazlamayın bunları korumayın" mesajı üzerine iptal edildiğini söylemişti. Haberlerin ardından yaşanan gelişme üzerine Erdoğan'ın, Ayşe Ateş ile bir araya geleceği duyurulmuştu.

TIKLAYIN - 18 yıl sonraki tarihi zirve sona erdi: Erdoğan'ın Özel'le iade-i ziyaret görüşmesi 1,5 saat sürdü

TIKLAYIN -AKP Sözcüsü Çelik'ten Erdoğan-Özel görüşmesi sonrası açıklama

TIKLAYIN - Bahçeli'den kritik açıklama: Sayın Cumhurbaşkanımız herkesle görüşebilir, mahsur fitnenin kamçılanması