Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü; "ön koşul olmaksızın tamamen normalleşme" mesajı

Liderler, iki ülkenin Özel Temsilcileri arasındaki görüşmelerin devamının önemine işaret etti

19 Haziran 2024 08:55

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’la telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Paşinyan, Erdoğan'ın Kurban Bayramı'nı kutladı. Erdoğan da "Vardavar-Hz. İsa’nın Başkalaşımı Bayramı" nedeniyle tebriklerini iletti.

"Ön koşul olmaksızın tamamen normalleşme"

"Sayın Cumhurbaşkanımız yakın zamanda Ermenistan’ın kuzey bölgelerinde meydana gelen sel felaketinden dolayı Başbakan Paşinyan’a başsağlığı dileklerini iletmiştir" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Görüşmede her iki lider, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin ön koşullar olmaksızın tamamen normalleştirilmesine dair siyasi iradelerini vurgulamışlardır. Bu bağlamda, liderler, iki ülkenin Özel Temsilcileri arasındaki görüşmelerin devamının önemine işaret etmiş ve şu ana kadar üzerinde uzlaşmaya varılan hususları teyit etmişlerdir.

Liderler, ayrıca, Türkiye ve Ermenistan’ın üst düzey yetkilileri arasında devam eden diyaloğu memnuniyetle not etmişler; bölgedeki son gelişmeler ve uluslararası gündemi de ele almışlardır."