Yaşam

Cizre'de off road heyecanı yaşandı

Çotanak Off Road ekibi Cizre'de defa off-road heyecanı yaşattı

03 Aralık 2023 17:39

Giresun Cotanak Off-Road Kulübü, Cizre'de off-road etkinliğinde büyük ilgi gördü. Şırnak Valiliği ve Cizre Kaymakamlığı tarafından organize edilen etkinlik, off-road tutkunları ve binlerce izleyici toplandı. Adana, Antalya, Ankara gibi şehirlerden katılan birçok off-road ekibi, özel ve zorlu parkurda araçlarını sürerek görsel bir şölen sundu.

Etkinlik, parkurdaki lastik, havuz, rampa, kaya, su çukuru, düzlük engeli gibi zorlayıcı unsurları içeriyor ve araçların bu engelleri aşma mücadelesi vermesini sağlıyor. Off Road yarışları ve ekstrem parkuru Cizre'nin gençleri ve çocukları tarafından ilgi gördü.

Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, bu etkinlikle ilgili olarak, "Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, "Cizre’de yeni yaşıyoruz. Bu anlamda bu ilkin öncülüğünü yapan Giresun Çotanak off road kulüp başkanı Akın Aras’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Cizre’miz ilk defa off-road ile tanışıyor. Bugün oluşturduğumuz parkurda güzel bir yarış izleyeceğiz. İlk defa deneyimledik, gerçekten heyecan verici. Cizre’mizin çocuklarının ve gençlerinin bu heyecana tanık olmasını istedik. Huzurla beraber böyle etkinliklerin önü de açılmış oldu. Valiliğimiz öncülüğünde böyle güzel bir etkinliğe imza attık. Kazasız belasız güzel bir yarış olduğunu temenni ediyorum. Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip ilçesiyiz. Gençlerimiz ne istiyorsa onlar neyi seviyorsa onu yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Çotanak Off-Road Kulübü Başkanı Akın Aras, Şırnak’a geldikleri için duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti dile getirerek; ”Bugün Cizre merkezdeyiz. Çok büyük bir kalabalık ve heyecan var. Gençlerin gözünde çok büyük bir heyecan vardı. Parkurun civarı komple dolmuştu. Bayağı ilgi vardı, insanlar izlemeye yer bulamayıp araçların üzerine çıkmıştı. Biz bu kadar kalabalık beklemezdik doğrusu. Cizre’mizde bugün bu off-road festivali ile güzel bir gün geçirdik. Desteklerinden dolayı Sayın valimize ve kurum amirlerimize çok teşekkür ederiz. Özellikler Cizre halkını misafirperverliği için çok çok teşekkür ederiz. Dolu dolu 5 gün geçirdik, inşallah tekrarını yapmak nasip olur" açıklamasında bulundu.

Dereceye giren sporcular, düzenlenen törende Şırnak Valisi Cevdet Atay, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir ve Şırnak İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman tarafından kupa ile ödüllendirildi. Ayrıca, etkinlik kapsamında Giresun’dan Şırnak’a uzanan bir gönül köprüsü kuruldu, bu da etkinliğin sadece sporun ötesinde bir sosyal etkileşimi simgeliyor.

"Gönül köprüsü" projesi kapsamında düzenlenen ve 5 gün süren bu etkinlikte Giresun’dan Şırnak'a "gönül köprüsü" kuruldu.