Yaşam

Yaşayan en yaşlı köpek unvanının yeni sahibi Spike oldu

Spike, 22 yaşındaki Gino'yu tahtından etti

Otoparkta bulunan çivava, yaşayan en yaşlı köpek unvanını ele geçirdi.

20 Ocak 2023 23:39

ABD'nin Ohio eyaletinde yaşayan çivava cinsi Spike, Guinness Dünya Rekoru'nun yaşayan en yaşlı köpek unvanının yeni sahibi oldu. Spike, 22 yaşındaki Gino'yu tahtından etti.

Independent Türkçe'nin haberine göre, yaşayan en yaşlı köpek unvanı bir kez daha el değiştirdi. Guinness Dünya Rekorları'ndan yapılan açıklamada, Spike'ın 7 Aralık itibarıyla 23 yaş 43 günlük olduğu belirtildi.

Spike'ın sahibi Rita Kimball, köpeği Ağustos 2009'da bir marketin otoparkında bulduğunu ifade etti. Spike'ı bulduğunda durumunun "kötü" olduğunu söyleyen Kimball, köpeğin buna rağmen arabanın kapısını açar açmaz içeri girdiğini söyledi ve, "Spike sanki nereye gittiğimizi biliyormuş gibi hemen içeri atladı ve koltuğa oturdu" dedi.

Kimball, Jimmy Fallon'ın The Tonight Show'da bir dönem yaşayan en yaşlı köpek seçilen Pebbles'tan bahsetmesiyle Spike'ın rekorun sahibi olabileceğini fark ettiğini belirtirken,  "Ailemizin çoğu üyesi Spike'ın yaşlı olduğunu biliyordu. Ama dünyanın en yaşlısı olma ihtimalini düşünmemişlerdi. Rekorla birlikte onu bir ünlü olarak görüyorlar " diye konuştu.