Kültür-Sanat

Cité Internationale des Arts Türkiye Atölyesi için başvurular açıldı

Başvuruların sonuçları İKSV web sitesi ve İKSV sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacak

26 Ağustos 2024 13:05

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Paris’in sanat kurumlarından Cité Internationale des Arts’da 20 yıl süreyle kiralanan Türkiye Atölyesi’nin 2025 yılı başvuruları başladı. Farklı disiplinlerdeki sanatçılara Paris’te üçer aylık dönemlerde yaşama ve çalışma fırsatı sunan programa 2 Ekim 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. 

Görsel sanatlar, deneysel film, tasarım ve performatif sanatlar gibi çeşitli disiplinlerde çalışan sanatçılara açık olan program 2025 yılı boyunca Ocak-Mart, Nisan-Haziran, Temmuz-Eylül ve Ekim-Aralık dönemlerinde toplam 4 sanatçıyı ağırlayacak.

Programa davet edilecek sanatçılar Çelenk Bafra, Özer Dicle, Kevser Güler, Ayşegül Kurtel, Gamze Öztürk, Ulya Soley ve Rüçhan Şahinoğlu’ndan oluşan yedi kişilik Seçici Kurul tarafından açık çağrı yöntemiyle belirlenecek. Seçici Kurul üyelerinin yapacağı ilk elemenin ardından ikinci aşamaya kalan sanatçılar, Seçici Kurul üyeleri ve İKSV ekibiyle sanat pratikleri ve Cité Internationale des Arts Türkiye Atölyesi’nde yapmak istedikleri projeleri konuşmak üzere görüşmeye davet edilecek.

Başvuru sonuçları sosyal medyadan duyurulacak

Programın başladığı 2009’dan bu yana Türkiye Atölyesi, Türkiye’den 51 sanatçıyı misafir etti. 2025 yılı başvurularının 2 Ekim 2024 saat 17.00’ye kadar çevrimiçi başvuru formu kullanılarak yapılması gerekiyor. Başvuruların sonuçları İKSV web sitesi (iksv.org) ve İKSV sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacak.

Cité Internationale des Arts ne yapar?

Paris’te yer alan Cité Internationale des Arts, her yıl dünya genelinden 300’e yakın görsel sanatçı, müzisyen ve performans sanatçısına tahsis ettiği kişisel atölyelerde iki aydan bir yıla kadar konaklama imkânı sağlıyor. Bünyesindeki sergi salonları, prova odaları, konser ve gösteri alanlarının yanı sıra çeşitli atölyelerle sanatçılara kendilerini geliştirme ve aktüel üretim yapma fırsatı sunuyor. Farklı coğrafya ve disiplinlerden sanatçıları ağırlayan kurumun, çeşitli ülkelerdeki 135 paydaşı arasında İstanbul Kültür Sanat Vakfı da yer alıyor. Cité des Arts Türkiye Atölyesi, İKSV Genç Sanatçı Fonu ile destekleniyor.